Vann efter ”ett av säsongens märkligaste mål”

Uppdaterad 2019-02-15 | Publicerad 2019-02-14

Simon Hjalmarsson stod för ett av säsongens märkligaste mål när Frölunda slog Timrå med 5–1.

– Kanske karriärens enklaste mål, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Frölunda tog en planenlig seger borta mot Timrå. Göteborgslaget var klart starkare över tre perioder och smällde in fem kassar borta mot tabelljumbon.

Ett av Frölundas mål stack onekligen ut.

Det var fem minuter in i den tredje perioden, vid ställningen 1–3, som gästerna gick på kontring.

”Vad är det som händer?”

Frölundas Ponthus Westerholm försökte frispela Simon Hjalmarsson, men passningen blev för lång och Timrå-målvakten Niklas Svedberg såg ut att enkelt kunna fånga upp pucken vid sargkanten.

Men när Svedberg var för långsam i sitt agerande hann Pontus Westerholm i kapp. Frölunda-spelaren klev upp i rygg på målvakten och stal pucken innan han kunde assistera en fristående Hjalmarsson.

– Vad är det som händer? Kanske karriärens enklaste mål för Hjalmarsson. Ett av säsongens märkligaste mål i SHL-hockeyn, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Mattsson var tillbaka

Noterbart är att Frölundas målvakt Johan Mattsson var tillbaka mellan stolparna efter ett tre veckors långt uppehåll.

Mattsson, som tog uppehåll på grund av personliga skäl, stod för en stabil comeback.

– Kul att vara tillbaka. De senaste veckorna har varit omtumlande. Det är aldrig kul att missa att göra det man älskar för att kroppen säger ifrån, säger målvakten till C More.

För Timrå betyder förlusten att laget blir allt mer isolerat i botten av tabellen. Timrå har sex raka förluster och avståndet till Mora, som är näst sist, är nu åtta poäng.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.