Sjunde raka förlusten för SSK

Södertälje inkasserade sin sjunde raka förlust i derbyt mot Djurgården.

Något tränaren Peter Popovic började inse redan efter en spelad period.

– Vi förlorar kampen, sade Popovic till PPV.

Efter den fina inledningen av serien har Södertälje tappat allt. Mot Djurgården kom den sjunde raka förlusten och tränaren Peter Popovic började misströsta redan efter 20 minuter vid ställningen 0-2.

”Trötta framåt och ännu tröttare bakåt”

– Vid första målet förlorar vi kampen och vi det andra har vi ett alldeles för långt byte av våra forwards. De är trötta framåt och ännu tröttare i backcheckingen, sade Popovic.

– Vi måste börja våga igen och släppa loss. Inte tänka så mycket.

Men tränarens ord gav ingen effekt för SSK. Andreas Engqvist ökade istället på Djurgårdens ledning i mitten av den andra perioden. Stefan Pettersson kunde visserligen reducera men närmare än så kom inte Södertälje.

Rögle rycker i botten

Rögle rycker efter sin seger mot Timrå ifrån SSK och har nu sex poängs marginal i botten. Avståndet kan bli ännu längre upp till säker mark om Modo vinner sin hängmatch senare i kväll. Ett tungt läge när SSK nu går till välbehövligt juluppehåll.