Tio mål i sista perioden gav Kazakstan storseger

Uppdaterad 2021-05-31 | Publicerad 2021-05-29

En lugn start följdes av total islossning i den tredje perioden mellan Kazakstan och Italien.

Tio mål efter den sista pausen skrev slutresultatet till 11–3.

En av de många målskyttarna i matchen var svensken Viktor Svedberg.

Sverige missar slutspelet i hockey-VM – för första gången i modern tid

Kazakstan har för första gången någonsin vunnit tre matcher i ett hockey-VM. Och det var med god marginal som de besegrade Italien. Hela tio mål i den sista perioden skrev slutresultatet till överlägsna 11–3.

Men det började lugnare än så. Efter första perioden hade Kazakstan en ledning med 1–0, och efter den andra stod det 3–1. Det var i den sista det tog fart på riktigt.

Svensk målskytt

Kazakstan gjorde åtta mål och även Italien kom upp i tempo med två mål. Flest poäng blev det för Roman Starchenko, som stod för två mål och tre assist för sitt Kazakstan.

Även svensken Viktor Svedberg, som spelar för Kazakstan, blev målskytt i tredje perioden. Han gick för ett fint långskott i slutet av matchen och med det utökade han ledningen. Det blev den tionde pucken som gick förbi Italiens målvakt i matchen. Kazakstans framfart kan göra Svedberg till bäste svensk i VM, då de för tillfället ser ut att ta sig vidare till slutspel.

Kazakstan höll sig borta från utvisningar hela sista perioden, till skillnad från Italien. Av de elva målen som Kazakstan presterade kom fem i powerplay. Totalt spelade Italien 18 minuter i numerärt underläge.