Örebro vann – trots nytt matchstraff

Publicerad 2019-12-30

Örebros Marcus Weinstock träffade Linköpings Jaakko Rissanen med en tackling i huvudet i första perioden.

Det var andra gången på två matcher som Örebro fick ett matchstraff för just huvudtackling.

Men till skillnad från senast mot HV71 lyckades man vinna mot Linköping, 2–1.

HV71

Det var drygt tolv minuter in i SHL-matchen mot Linköping som Marcus Weinstock träffade Jaakko Rissanen i huvudet bakom förlängda mållinjen.

Linköpings finländare stod med blicken ner och försökte få grepp på pucken när Weinstock träffade honom från sidan. Rissanen reste sig snabbt och kunde spela vidare, men Weinstock fick matchstraff och Örebro fick spela fem minuter i numerärt underläge.

Stökigt slut

Men Örebro klarade av det långa numerära underläget och vann med 2–1 efter mål av Glenn Gustafsson och Mathias Bromé.

– Man ska inte svära i tv... men jag är så jäkla stolt över grabbarna i dag. Vi får knappt ihop tre femmor med skador och avstängningar men vi sliter som djur där ute, säger Örebros lagkapten Christopher Mastomäki i C More.

Efter matchen blev det rejält stökigt. Örebros Joonas Rask och Linköpings Sam Lofquist kastade handskarna och slagsmål utbröt, varpå båda fick matchstraff efter slutsignal.

Fick fem matcher

Weinstocks och Rasks matchstraff innebär att Örebro nu har fått tre stycken på två matcher.

I lördagens match mot HV71 träffade Aaron Irving Martin Thörnberg med en tackling i huvudet i den första perioden. Matchstraff tilldömdes och dagen efter fick Irving fem matchers avstängning.

Sedan tidigare har Örebro även Jordan Boucher avstängd på grund av en crosschecking mot halsen på Leksands Mattias Ritola. Han var tidigare under säsongen avstängd för en huvudtackling.