Publicerad 2020-02-29

HV71 gjorde som mästarlag brukar göra.

Hittar ett sätt att vinna när spelet inte stämmer som det brukar.

Även om seriesuveränen fick lite hjälp på vägen av Djurgården.

HV71 dominerade grundserien från start till mål och vann 33 av 36 matcher. Kvartsfinalserien mot Leksand spelades snabbt av och likaså första semifinalen mot Djurgården.

Efter 2–6 på tavlan och 9–33 i skottstatistiken var det ett uträknat DIF som åkte ner till Jönköping för semifinal nummer två.

Dominerade stort

Men matchbilden blev inte vad någon hade väntat sig. Djurgården dominerade och efter nio skott senast sköt man tolv innan första perioden var över.

Stockholmslaget anfördes av Jennifer Wakefield. Kanadensiskan var precis överallt. Hon forecheckade, pressade, tog utvisningar och gjorde livet allmänt surt för HV71.

Mitt i allt uppoffrande spel stänkte hon också in ledningsmålet och 1–0 stod sig efter två perioder.

Bensinen tog slut

Djurgårdens aggressiva spel resulterade även i många utvisningar. Något som man kanske också fick betala för i sista perioden.

Trots det började man slutakten bäst, men orken började tryta, och man släppte greppet om matchen. Något man absolut inte kan göra mot ett lag som HV71.

Hemmalaget tog chansen och tryckte in både kvitteringen och ledningsmålet. Oförtjänt sett till matchbilden, men typiskt ett mästarlag. Djurgården såg demoraliserat ut och när poängdrottningen Sanni Hakala bröt sig loss och pricksköt in 3–1 var matchen över.

Matchen slutade till slut 4–1 för hemmalaget, som tar ett järngrepp om semifinalserien. Redan i morgon kan man säkra upp finalplatsen när lagen möts igen.

Ikväll 19.00 spelas matchen mellan Luleå och Brynäs. Där är det Luleå som leder matchserien med 1–0.