Bäckis: Det är inte tillräckligt

Publicerad 2020-02-21

NEW YORK. Nu är det nära…

Alex Ovetjkin piskade in karriärens 699:e mål i natt och kommer när som helst skriva historia.

– Synd att vi som lag bara ger bort pucken just nu. Det är inte tillräckligt bra, säger radarpartnern Nicklas Bäckström efter det som till sist ändå blev en 4-3-förlust mot Montreal.

Precis på tröskeln till klassiska milstolpen 700 fastnade ju Alex Ovetjkin i en okaraktäristisk måltorka och gick utan avtryck i protokollet i fem matcher i rad.

Men nattens hemmafajt mot Montreal hann inte mycket mer än börja förrän den ryske superstjärnan bröt den dystra sviten.

Direkt efter en tekning sju och en halv minut in i första perioden fick han tag i pucken och svepte in karriärens 699:e mål bakom Carey Price.

Sedan höll hela Washington andan resten av matchen, för när ”The Great Eight” nätar så tidigt brukar det kommer mer och nog för att han hade chanser, men – icke.

Han stannade på ett mål – och Capitals förlorade för tredje matchen i rad, den här gången med 4-3 efter ett övertidsmål signerat Ben Chiariot.

– Vi är just nu för lätta att spela mot och ger bara bort pucken hela tiden. Det är inte tillräckligt bra, säger Nicklas Bäckström, som stod för två assist, till AP.

Carl Hagelin, som även hade en assist, håller med.

– Mot ett sånt här lag, som har fem man tillbaka och backcheckar riktigt bra, är det som att vi blir uttråkade och och inte gör det man måste göra, menar han.

Caps får nästa chans att rätta till saker och ting i en matiné mot New Jersey i Newark på lördag eftermiddag.

Då kanske Alex Ovetjkin till sist också blir den blott åttonde spelaren i NHL:s drygt 100-åriga historia att nå det där 700:e målet…