Washington slog mästarlaget

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Bluesmännen i St. Louis fick fira med Stanley Cup-bucklan en sista gång innan nattens hemmapremiär.

Sedan åkte de på en propp av ett Washington Capitals som själva celebrerade med samma pokal för ett år sedan och inte ville se den i händerna på motståndarna.

– Lite avundsjuk blir man förstås när man själv haft den i sin ägo, så det var skönt att vinna den här matchen, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3-2-segern.

Kvällen började bra för regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues.

Efter att ha åkt ett sista varv runt Enterprise Center-isen med bucklan och sett på när första mästerskapsfanan i klubbens historia hissades i taket gick de snabbt upp i 2-0-ledning.

– Ja, vi var lite tröga och rostiga i början, det kändes att det var första matchen för säsongen, säger Nicklas Bäckström på telefon efteråt.

– Men precis i slutet av första lyckades Ovetjkin sätta en viktig puck och sedan kändes det som att det lossnade.

Dimitri Orlov fixade kvitteringen i mitten av andra – och så avgjorde Jakub Vrana på övertid.

– Skönt att vi kunde vända. Man vill alltid starta säsongen med två poäng, fortsätter ”Bäckis”.

Som efter lite lirkande också erkänner att det kändes rätt bra att få förstöra festen för de som tog över bucklan från just Washington i somras.

”Kul att komma igång”

– Det var väl kul för dem att de fick vinna också, men…okej, lite avundsjuk blir man när man ser dem fira med bucklan. Det svider till lite, så det var skönt att vinna även därför.

Direkt efter slutsignalen flög Caps vidare till Long Island i New York, där ny bortamatch mot New York Islanders väntar natten till lördag.

– Det är kul att komma igång igen. Som sagt, det kändes lite rostigt i första perioden ikväll, men andra och tredje var betydligt bättre och nu ser jag bara fram emot att få spela igen, säger Nicklas.

Publicerad: