Nashville gjorde det ”omöjliga”

avPer Bjurman

NEW YORK. Det går.

Man kan slå Winnipeg Jets på bortaplan.

Nashville Predators visade hur man gör när de utjämnade Stanley Cup-slutspelets mest fascinerande serie i natt.

– Vi stod för en väldigt stabil insats i 60 minuter, säger Filip Forsberg till Sportbladet efter 2-1-segern.

Ingen har slagit Winnipeg Jets i  MTS Bell Place sedan slutet av februari, så många trodde att risken var överhängande att seriesegrarna från Nashville skulle hamna i snudd på omöjligt 1-3-läge i andra Stanley Cup-omgången i natt.

Sakta i backarna….

Just Predators råkade vara senaste bortalaget som vann i den omsusade ladan med ligans mest högljudda publik – och de gjorde om det i natt.

Ryan Hartman prickade in ett mål i slutet av första perioden och P.K Subban ytterligare ett i ett powerplay i andra, på assist från Filip Forsberg.
Sedan stängde gästerna helt enkelt ner matchen och gav hemmalaget absolut ingenting.

”Sätter skräck i motståndarna”

När Jets precis i slutet fick powerplay och tog ut målvakten lyckades Patrik Laine visserligen reducera, men närmare än så kom Jets inte.

– Vi var väldigt starka defensivt i den här matchen, instämmer Forsberg när vi talar med honom strax efter slutsignalen.

– Det var planen efter förra matchen, när det ju emellanåt blev lite för öppet och inte gick som vi hade tänkt. Det är inte lätt att göra, för Jets är jäkligt bra, men vi stod verkligen för en stabil insats i 60 minuter.

De utjämnade också i det fysiska spelet – genom att mobilisera den hårdföre Scott Hartnell för första gången i andra omgången.

– Ja, han var grym, tycker ”Flipper”.

– Han behövde inte göra så jättemycket i fysisk mening, men hans blotta närvaro sätter lite skräck i alla motståndare.

”Ska bli väldigt kul”

Med Preds seger står serien nu alltså 2-2 – och fortsätter närmast med en garanterat livlig föreställning i Nashville natten till söndag.

– Det var såklart väldigt viktigt att vi inte hamnade i 1-3-underläge. Nu är det bäst av tre och vi har två hemmamatcher. Det ska bli väldig kul, konstaterar Filip Forsberg.

1 av 2 | Foto: Jason Halstead / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM