Landeskog: ”Aldrig varit en del av något liknande”

avPer Bjurman

EDMONTON. Colorado Avalanche är klara för Stanley Cup-slutspelet.

De vann nattens direkt avgörande streckdramat mot St. Louis hemma i Pepsi Center – och får nu gå upp mot seriesegrarna Nashville i första Stanley Cup-rundan.

– Jag tror aldrig jag varit del av ett lag med en lika fantastisk kemi och vi är inte klara ännu, säger målskytten Gabriel Landeskog efter 5-2-segern.

Kontrasten mot fjolåret kunde inte vara mer bjärt.

Då var Colorado i praktiken borta ur slutspelsdiskussionen redan kring jul och slutade till sist som hopplös tabelljumbo.

Den här säsongen har de varit med i racet ändå från start och i allra sista stund tog de sig alltså in i playoff.

Det skedde i den direkt avgörande uppgörelsen om sista wild card-platsen i västra konferensen mot St. Louis Blues i Pepsi Center i natt.

Foto: Jack Dempsey / TT / NTB Scanpix

Slutsiffror:

5-2.

– Jag vet inte vad vi hade för odds ikväll, men det sket vi uppriktigt sagt i. Vi bara spelade och vilken kväll det blev, säger svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog till NHL:s hemsida.

– Det här är en sjusatan till grupp, jag tror aldrig jag varit del av ett lag med lika fantastisk kemi. Även om vi misslyckats hade jag varit stolt över killarna. Men vi lyckades och det är ingen dålig bedrift efter en säsong så tung som den vi hade ifjol.

Hade stor kväll

”Gabbe” hade själv en stor kväll och stod såväl för mål (i tom kasse) som för två assist – och två assist hade även Carl Söderberg

– Det här visar vad en bra grupp kan göra tillsammans när alla tror på varann. Underbara saker händer, fortsätter kaptenen.

Nu väntar alltså en garanterat tuff matchserie mot tabellettan Nashville – med start i veckan.

– Vi är inte klara ännu, meddelar Landeskog. 

För Patrik Berglund, Alex Steen och de andra i St. Louis är säsongen däremot över.

– Det är svårt att svälja. Man känner bara tomhet, säger Steen till NHL:s hemsida.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM