Danske Nikolai Ehlers med märkligt mål när Winnipeg vann

Publicerad 2018-12-21

NEW YORK. Danske Nikolai Ehlers fullbordade ett hattrick i natt.

Fast han egentligen bara gjorde två mål

”Det konstigaste hattrick ni nånsin kommer att få se”, utbrast tv-kommentatorerna när Ehlers fastställde Winnipegs bortaseger mot San Jose till 5-3 med en minut kvar av tredje perioden.

Hurså?

Jo, den 22-årige dansken hade gjort två mål tidigare under matchen och kom fri mot Sharks övergivna kasse, men vräktes i sista stund omkull och missade.

Assist av Karlsson

Men i sådana situationer, när målvakten lämnat kassen och spelare kommer fria med kontroll över pucken när de olagligen hindras från att avsluta, döms automatiskt mål oavsett om gummit passerar mållinjen eller inte.