LHC starkast i toppmötet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-02

Andreas Jämtin avgjorde med sitt 4–2-mål i slutskedet

Linköping var pressat hemma mot Skellefteå.

Men serietvåan reste sig, dominerade andra halvan av matchen och vann till slut med 4–2.

– Anfall är bästa försvar men tyvärr lyckades vi inte stå upp lika bra mot slutet som vi gjorde i den första perioden, säger Skellefteås Yared Hagos till PPV.

Seriefyran Skellefteå inledde piggt borta mot tvåan Linköping på tisdagskvällen. Både Tim Erixon (skott i stolpen) och David Rundblad (skott utanför) hotade inledningsvis med varsina genombrott som båda renderade i Linköpings-utvisningar.

Men 5 mot 3-spelet gav inte mycket för Skellefteå som knappt skapade en riktig chans under den knappa minut man var två man mer än Linköping på isen.

Det var i stället när LHC blev fulltaligt som västerbottningarna fick utdelning på sin tidiga press: Yared Hagos jobbade fram pucken till Christian Söderström som elegant satte 1–0.

"Får vara nöjda"

Och även om SAIK-glädjen blev kortvarig, Pontus Petterström kvitterade inte helt logiskt tre minuter senare, var det ändå gästerna som fick med sig ledningen in i den första periodpausen efter att Fredrik Warg utnyttjat ett misstag av LHC:s Daniel Fernholm och fri skjutit 2–1 i numerärt underläge.

– Vi får vara nöjda med att bara ligga under med 2–1, sa Joakim Eriksson till PPV.

Halvvägs in i den andra perioden kom Fredrik Warg nära att bli tvåmålsskytt då han tog emot en passning från Christian Söderström och skickade pucken i stolpen.

Wargs ramträff tycktes tända Linköping, som hade varit det sämre laget fram till dess, och efter 11.02 in i perioden kom kvitteringen. Mattias Carlsson sköt direkt på Andreas Jämtins diagonalpass och pucken letade sig upp i Andreas Hadelövs plockkryss.

LHC tog över

Efter kvitteringen dominerade Linköping och Joakim Erikssons 3–2-mål kändes därför rättmätigt – men matchen kändes ändå helt öppen inför den avslutande perioden.

Väl där kontrollerade hemmalaget händelserna och efter nio minuter kom norrmannen Martin Laumann Ylven nära att utöka ledningen till 4–2, men missade pucken i skottögonblicket.

I stället kom avgörandet med drygt fyra minuter kvar att spela när Andreas Jämtin rakade in en retur på ett skott från Magnus Johansson.

– Det har gått lite knackigt på slutet så det var skönt att få en vinst. När vi gjorde 4–2 fick vi lite momentum och det blev jobbigt för Skellefteå att komma tillbaka med bara fem minuter kvar att spela, säger Andreas Jämtin.