Eller vad sägs om den här mardrömskvällen:

Linus Ullmark blev utbytt efter tre insläppta på fyra skott.

Stjärnforwarden Jason Pominville räddade sitt eget mål.

Buffalo-fansen andades morgonluft inför den här säsongen med ett redan talangsprängt lag kryddat med Rasmus Dahlin. Men det vill sig inte riktigt ännu.

I natt kom den åttonde förlusten på de tio senaste matcherna och klubben ser återigen ut att missa slutspelet.

Det såg dock ut som den negativa trenden skulle brytas när Buffalo ledde med 3–1 mot Edmonton med mindre än fem minuter kvar andra perioden.

Då kom raset.

På de sista 3:31 fick svenske Linus Ullmark i mål fick vittja nätet bakom sig tre gånger – på i princip fyra skott.

Efter fyra insläppta på totalt 20 skott valde Phil Housley att byta ut svensken.

– Man kan inte spela i 55 minuter i den här ligan, som vi gjorde i kväll, säger Housley.

Det var också andra matchen i rad som Ullmark tvingades släppa in fyra kassar.

”Helt plötsligt kom den ut igen”

Men Ullmark var inte ensam om att ha en tuff kväll.

Veteranforwarden Jason Pominville hade ett dunderläge att kvittera med drygt tre minuter kvar av matchen och blev serverad öppet mål – men lyckas på något sätt skjuta och sen även rädda skottet själv.

– Jag kan förmodligen skjuta 100 gånger därifrån utan att det skulle hända igen, men det hände  i kväll. Den var klart på väg att gå in men fick en dubbelträff på vägen tillbaka. Det är en tuff känsla när man ser den gå in och helt plötsligt kommer den ut igen, säger Pominville.

Sabres har nio poäng upp till Montreal på sista slutspelsplatsen med 16 matcher kvar.

Svenskassist

För Rasmus Dahlins del var det tredje matchen i rad utan poäng. Supertalangen som är tvåa i totala poängligan för rookies hade dock mest istid av alla och spelade över 25 minuter.

Edmontons Adam Larsson stod för en assist på det avgörande sista målet som styrdes in på svenskens skott.