Rasmus Dahlin gjorde sitt första mål för Buffalo

Svenske talangen: ”Har varit en suverän försäsong”

Uppdaterad 2018-10-02 | Publicerad 2018-09-29

NEW YORK. Rasmus Dahlin avslutade försäsongen med ett rejält utropstecken i natt.

Han stänkte in sitt första mål för Buffalo i en segermatch mot New York Islanders.

– Det har varit en suverän försäsong, jag har lärt mig så mycket, säger den svenske draftettan efter 5-4-segern

Ja, 18-åringen från Lidköping dunkade in ett par strutar redan i urpremiären i början av månaden – men då handlade det om en renodlad rookie-match.

I nattens försäsongsfinal mot Islanders i kanadensiska Oshawa gjorde han sitt första ”riktiga” mål.

03.42 in i andra perioden fick han, efter förarbete av Alexander Nylander och backpartnern Jake McCabe, pucken mitt i anfallszonen och drog in 3-1-pucken bakom Robin Lehner.

”Jag har lärt mig så mycket”

Senare i samma period spelade Rasmus också fram till ett av Jeff Skinners två mål för kvällen.

–Ja, det har varit en suverän försäsong. Jag har lärt mig så mycket, både om vårt spelsystem och om hur våra motståndare spelar, säger han till Buffalo News.

Nu är försäsongen alltså över för Sabres.

Härnäst, natten till fredag nästa vecka, väntar det ”Ras” drömt om sedan han var liten knatte:

NHL-debut – mot starka Boston Bruins hemma i Keybank Center.

Det blev ett riktigt målkalas när Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets satte punkt för prologen med en holmgång i Nationwide Arena i Ohio.

Jackets vann med 7-6 efter fyra poäng vardera av trion Artem Panarin, Cam Atkinson och Zach Werenski.

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin gjorde båda varsitt mål för pingvinerna.

Pär Lindholm fortsätter övertyga inför sin förmodade NHL-debut med Toronto Maple Leafs till veckan.

Han prickade in försäsongens första mål i en segermatch mot Detroit – 6-2 – hemma i Toronto i natt.

Andreas Johnsson hade en assist och Gustav Nyquist stod för det ena av Red Wings mål.

Carolinas fina försäsong fortsätter. I natt nöp de, åter, till regerande mästarna Washington med 5-4 – efter övertidsavgörande signerat finländske artisten Sebastian Aho.

Andre Burakovsky gjorde ett av Capitals mål.