Här är den svenska JVM-truppen

avJacob Larsson

Den svenska JVM-truppen är uttagen.

Anaheims talang Isac Lundeström fanns inte med.

– Om han inte ska spela med Anaheim i NHL har han fått klartecken att vara med, säger Lundeströms agent Martin Nilsson till Sportbladet.

Under onsdagen togs bruttotruppen till Sveriges JVM-äventyr ut.

Bland annat saknades den före detta Luleå-stjärnan Isac Lundeström. 19-åringen, som gjort 15 matcher för Anaheim i NHL, kan dock fortfarande få en plats i truppen. Det behövs nämligen en godkännande från NHL-klubben.

– Givetvis är vårt fokus på Isac, men vi har inte fått några klartecken därifrån, säger förbundskaptenen Tomas Montén på presskonferensen.

När Sportbladet ringer upp Lundeströms agent, Martin Nilsson, säger han följande om situationen:

– Isac har fått klartecken att vara med i JVM om han inte spelar med Anaheim i NHL. Det är inte uteslutet att han kommer spela i NHL, men inte heller säkert.

När tror du att ni har ett besked?

– Eftersom landslaget vill han ska vara med och samlas med truppen kommer ett besked inom de närmsta veckorna.

Legendarens son med i truppen

Bland överraskningarna fanns tre spelare hemmahörande i Hockeyallsvenskan. Jacob Ragnarsson, son till NHL-legendaren Marcus Ragnarsson, knep en plats, och Oskarshamns stjärnskott Filip Sveningsson fick även han en biljett till turneringen.

– En spelskicklig back som kan spela åt båda hålla, säger Montén om Ragnarsson och berömmer Sveningsson som en av Oskarshamns vassaste spelare.

– Han är en rivig forward som mest spelat offensiva moment. Han har målsinne och är tuff att möta.

Karlskogas Oskar Bäck var inte heller med i alla förhandstips inför uttagningen.

– Pålitilig center som tagit stora kliv i allsvenskan. Spelat mycket i både PP och BP. Duktig att teka, var Monténs motivering.

Ryssland och Danmark de slutgiltiga testen

Sju spelare var också med i förra årets bruttotrupp. Målvakten Olle Eriksson Ek, backarna Timothy Liljegren och Rasmus Sandin samt Fabian Zetterlund, Jacob Olofsson, David Gustafsson och Lucas Elvenes.

Juniorkronorna har också gjort klart med två träningsmatcher inför årets turnering. Det blir Ryssland och Danmark som får fungera som värdemätare.

Foto: Bildbyrån
Beskedet om Isac Lundeström dröjer
ARTIKELN HANDLAR OM