Svensken hjälte för Chicago: ”Det är otroligt”

Chicago jublar.

NEW YORK. Erik Gustafsson var med om en av karriärens verkliga höjdpunkter i natt.

Den svenske backen avgjorde Chicagos bortamatch mot Florida – på övertid.

– Det känns helt otroligt, säger han efter 5-4-segern.

Den svängiga och tidvis röriga matchen mellan Panthers och Blackhawks stod 4-4 vid full tid – sedan Alex DeBrincat kvitterat med mindre än två sekunder kvar.

Sedan hann övertidsperioden pågå i två och en halv minut innan Erik Gustafsson slog till.

Han fick pucken på blålinjen direkt efter en tekning, gjorde några stiliga piruetter i slottet – och pricksköt sedan in en den avgörande 5-4-pucken.

– Det känns bara helt otroligt, säger den 26-årige Nynäshamn-sonen till klubbens hemsida.

– Precis som i flera andra matcher på slutet hamnade vi underläge i första perioden och det var jäkligt tungt, men idag visade vi att vi är ett lag som aldrig ger upp. Det betyder så mycket för gruppen, stämningen här inne var underbar efteråt.

Eriks landsman Gustav Forsling stod å sin sida för två assist.

Det verkar inte som att det är möjligt att slå Colorado Avalanche just nu – eller att hindra poängledare Mikko Rantanen från att producera.

Rantanen avgjorde

I nattens hemmamatch mot Dallas såg det ut som att de var illa ute när Tyler Seguin gav gästerna i Pepsi Center 2-1-ledning med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden, men icke.

17.18 kvitterade J.T Compher och 18.04 fick vem om inte Mikko Rantanen tag i en retur framför Anton Khudobin och vräkte in avgörande 3-2.

Rantanen hade också, precis som Gabriel Landeskog, assist på Nathan MacKinnons 1-0-mål, så nu rycker det finländska fenomenet ytterligare i toppen av poängligan.

Som Landeskog sa till Sportbladet igår natt:

– Mikko har ett helt otroligt ”flow” just nu.

De har nästan alla sina största stjärnor skadade, men det hindrar inte Boston Bruins från att fortsätta vinna.

I natt slog de ärkerivalen Montreal med 3-2 i Bell Centre.

Canadiens hämtade i tredje perioden in det 2-0-övertag björnarna hade skaffat sig redan i inledningsperioden, men i ett powerplay med knappa tre minuter kvar blev backen John Moore osannolik hjälte genom att stänka in det matchavgörande målet.

– Det är framförallt som grupp vi ska vara stolta över det här. Det var en otrolig laginsats, säger han.

Jake Guentzel stod för ett hattrick när Pittsburgh sänkte Columbus med 4-2 hemma i PPG paints Arena.

– Det är allltid trevligt att göra hattrick inför fansen här hemma, säger han.

Patric Hörnqvists diagnosticerades tidigare under lördagen med hjärnskakning och spelade inte.

Det är oklart hur länge han blir borta.

New York Islanders vann med 4-1 mot Carolina i Barclays Center – och enligt Hurricanes-coachen Rod Brind’Amour behövde de inte anstränga sig alltför mycket.

– Vi hade inte slagit ens ett pojklag ikväll, muttrar han.

Lucas Wallmark kunde trösta sig med assist på gästernas enda mål, inprickat av Justin Williams.