Karlsson: Jag ville aldrig lämna Ottawa

avJonathan Ekeliw

HOCKEY

Trots alla ihärdiga spekulationer blev Erik Karlsson, 27, inte bortbytt innan gårdagens deadline.

I stället är stjärnbacken kvar i Ottawa – och det verkar han nöjd med.

– Jag ville aldrig lämna, säger svensken.

Ända fram till de sista minuterna innan NHL:s fönster för bytesaffärer stängde på måndagskvällen satt Ottawa Senators general manager Pierre Dorion i förhandlingar om att skeppa iväg Erik Karlsson.

Men nej, någon ny klubbadress för svensken blev det inte. Lagkaptenen stannar i den kanadensiska huvudstaden.

– Flera lag hörde av sig, men Erik är en stjärnspelare och vi fick inget bud som kunde göra oss nöjda, sa Dorion på en presskonferens kort efter deadline.

Foto: Sean Kilpatrick / TT / NTB Scanpix

”Inget att säga till om”

Nu har Karlsson själv uttalat sig – och han verkar inte allt för besviken över händelseutvecklingen.

– Jag ville aldrig lämna, säger han, enligt CBS.

– Jag har aldrig haft något att säga till om i den här typen av frågor, det är en del av businessen jag inte kan kontrollera. Att höra sitt namn kastas runt i spekulationer på det här viset, det har varit väldigt påfrestande och inget jag uppskattat att behöva gå igenom. Jag älskar att vara här i Ottawa, har alltid gjort och trivs med min situation.

Mycket pekar dock på att en ny ryktesstorm kommer att blåsa upp i sommar, då flera NHL-konkurrenter återigen tar upp jakten på att försöka byta till sig Karlsson (vars kontrakt med Ottawa går ut 2019).

Just nu vill 27-åringen inte tänka så långt.

– Jag kan inte spekulera kring vad som kommer att hända (i sommar), det finns ingen anledning för mig att känna oro över det. Just nu bryr jag mig bara om att slutföra den här säsongen på bästa möjliga sätt, säger Karlsson.

Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL