Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-28

Tog enkel seger hemma mot Södertälje

Färjestad har hittat målet igen.

Efter endast två mål på fyra matcher, smällde FBK in fem kassar mot Södertälje.

Färjestad kom till eftermiddagens match med ett anfallsspel som helt slutat att fungera. Två mål på fyra matcher är naturligtvis ett uselt facit.

FBK blev nollade även i den första perioden mot SSK. Periodens ende målskytt: Per Hallin, som direktsköt 1–0 från slottet.

Men sedan lossnade det för hemmalaget. Efter fyra minuter i andra perioden styrde Robin Sterner in 1–1 från nära håll.

5–1 i öppen kasse

Marcus Johansson kunde sedan enkelt göra 2–1, helt ensam framför en övergiven Björn Bjurling.

Direkt i den tredje perioden kom nästa FBK-mål. Kent McDonell tryckte in 3–1-målet efter bara 39 sekunders spel. Och när Per Åslund pricksköt 4–1 i powerplay, sju minuter in i tredje perioden, var tillställningen i Karlstad naturligtvis avgjord.

SSK chansade sedan med att ta ut Björn Björling, varpå Johan Andersson kunde lägga in 5–1 i öppen kasse.