Seriesuveränen Björklöven vann med hela 5–1 i toppmötet med Bik Karlskoga.

Men det största jublet kom kanske redan innan nedsläpp då sportchefen Per Kenttäs kontraktsförlängning presenterades.

– Under Pers ledarskap har klubbens sportsliga verksamhet lyfts till nya nivåer, säger vd:n Anders Blomberg till Björklövens hemsida.

Inför en slutsåld A3 Arena (5 400 åskådare) steg ljudnivån rejält när beskedet kom strax innan matchstart.

Det nya kontraktet med Per Kenttä, som kom i april från SHL-nykomlingen Oskarshamn, sträcker sig till 2024.

Serietvåan besegrades

– Vi är väldigt elitmässiga i organisationen och vi har alla förutsättningar att ta steget upp i SHL. Jag vill vara med på den resan och därför väljer jag att förlänga mitt kontrakt redan nu, säger Per Kenttä till klubbens sajt.

Men det var inte bara Kenttäs kontrakt som förlängdes – Björklöven förlängde segersviten och tog sin femte raka seger i den efterföljande seriefinalen mot serietvåan Bik Karlskoga.

Björklöven hade en 1–0-ledning efter den första perioden, och efter två snabba mål (av Alex Hutchings och Alexander Wiklund) i mitten av den andra perioden var matchen mer eller mindre över. Björklöven vann till slut matchen med 5–1 och har nu åtta poängs ledning i hockeyallsvenskan. Det efter 34 spelade matcher.

”Fick stå i bortaklacken”

– Det är medgång, absolut. De här (publiken) hjälper ju till. Det är sjukt varje match, man får fan inte tag på biljett till brorsan ens. Han fick stå i bortaklacken i dag, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson till C More.

Almtunas Mattias Granlund gjorde hattrick i mötet med Modo. Men det räckte föga då Modo vann med 6–3. I och med segern (där Modos 1–0 kom redan efter 7 sekunder), samtidigt som Karlskoga föll mot Björklöven, övertog Ö-vikarna andraplatsen i hockeyallsvenskan – åtta poäng efter Björklöven.

Timrå och Västerås hade varsin seger från säsongens två tidigare möten med varandra. Till skillnad från de matcherna – som innehållit sex respektive sju mål – blev fredagskvällens möte målsnålt. 1–1 efter den första perioden följdes upp av två mållösa perioder.

Efter förlängningen kunde sedan Västerås avgöra genom Sebastian Benker och därmed bryta sin tre matcher långa förlustsvit.