Ett vackert solomål från egen zon avgjorde matchen.

Nyförvärvet Michael Haga gör succé med sitt tredje mål på tre matcher.

– Det var lite tid kvar i powerplay, så jag fick testa på egen hand, säger han till C More.

Topptippade Djurgården fortsätter att infria favoritskapet.

Efter tre omgångar har Djurgården nio poäng och full pott.

Det var i powerplay efter 9.39 in i tredje perioden som Michael Haga trampade igång i hög fart från egen zon, åkte igenom de fyra Örebro-spelarna och placerade pucken bredvid Örebro-målvakten Dominik Furch.

Den 27-årige lille tekniska norrmannen grundlurade Örebro-backen Gustav Backström som siste spelare med en iskall tunnel.

– Det känns bra att det börjat så här bra. Det är kul att vi har tagit tre raka segrar och att jag har kunna bidra, säger Michael Haga.

Flera snygga mål

Efter 12.45 i den första perioden var det Erik Walli-Walterholm som tryckte upp ledningsmålet i nättaket vackert framspelad av Manuel Ågren som snurrade runt och passade i fart.

– Vi fick ögonkontakt. Så jag såg ganska tidigt att jag skulle få den så jag drev på kassen, säger Erik Walli-Walterholm till C More.

55 sekunder senare var det Anton Hedman som blev frispelad av Tom Wandell och tryckte in tvåmålsledningen med fart mitt i slottet.

17.19 in i den första perioden så bjöd Djurgårdens målvakt Robin Jensen in Örebro i matchen när han gick ut och rensade i gapet på Joonas Rask som kunde raka in reduceringen.

Djurgården körde över motståndet totalt i den första perioden och vann skottstatistiken med 19–3.

3.14 in i den tredje perioden så vände Ryan Stoa runt framför Robin Jensen och lyfte in kvitteringen.

18.34 in i tredje perioden fastställde Jacob Josefson slutresultatet genom att göra 4–2.

Ilska efter domslut

Mest omdiskuterat under matchen var Örebros bortdömda kvittering till 2–2 i powerplay i första periodens sista minut.

Sakari Salminen sköt på Mathias Bromé som styrde in pucken framför mål.

– Den träffar ju på mig, jag vet inte vad jag ska göra. Pucken kommer och går in i mål – jag vet inte varför vi ska döma bort sådana här, det är konstigt och märkligt, säger Mathias Bromé till C More.

Toppar poängligan

Michael Haga kom inför den här säsongen från Mora och har tidigare även spelat i bland annat Örebro.

På de tre första omgångarna i Djurgården den här säsongen har det nu blivit fem poäng (tre mål och två assist).

Det har blivit ett mål per match – ett mål och en assist hemma mot Linköping, ett mål och en assist borta mot Växjö och det matchavgörande målet hemma mot Örebro.

Det gör att Michael Haga toppar hela SHL:s poängliga, och är en av fyra spelare som gjort tre mål (Sebastian Wännström, Mathias Bromé, Joakim Lindström, Michael Haga).

Norrmannen ingår i den stora succékedjan tillsammans med centern Sebastian Strandberg och 17-årige Alexander Holtz.

Djurgården går nu upp på förstaplatsen i tabellen och är det enda laget som inte har tappat poäng.

Det är första gången som Djurgården inleder en säsong i högsta serien med tre raka fullpoängare, det vill säga från och med elitserien startade säsongen 1975/1976.

I den fjärde omgången på lördag spelar Djurgården borta mot Oskarshamn och Örebro hemma mot Frölunda.