Canucks kollapsade – släppte fem raka

Publicerad 2019-11-28

NEW YORK. Vancouver Canucks kollapsade totalt i Pittsburgh i natt.

De hade 6-3-ledning i början av tredje perioden men fick ändå stryk med 8-6.

– Det kunde ha blivit en av våra bästa segrar på hela säsongen. Istället blev det en förlust som gör riktigt ont, suckar Travis Green och konstaterar samtidigt att Penguins ryske stjärna Evgeni Malkin ägde matchen med sina fem poäng.

Det såg så bra ut för canuckerna några minuter in i tredje perioden i PPG Paints Arena.

Elias Pettersson hade gjort sitt elfte mål för säsongen och spelat fram till två och Penguins var nere i 3-6-brygga.

Men sedan gick golvet bara ur gästernas insats. De släppte in fem raka mål och fick alltså stryk med 8-6.

– Det kändes bra på bänken, vi hade tillförsikt. Men så begick vi några misstag och plötsligt blev det bara så här, säger coachen Travis Green när han möter media efter slutsignalen.

– Det kunde ha blivit en av våra bästa segrar på hela säsongen. Istället blev det en förlust som gör riktigt ont.

Pingvinen som utsatte dem för allra mest smärta heter Evgeni Malkin. Han prickade in två mål själv och assisterade till tre.

– Jag bara känner det just nu, förklarar den ryske superstjärnan för nhl.com.

Marcus Pettersson bidrog med en assist.

Oskar Sundqvist gjorde två mål i snabb följd i andra perioden i St. Louis bortamatch mot Tampa – det ena i numerärt underläge – men åkte strax därefter på en skada i nedre delen av kroppen och tvingades avbryta föreställningen innan han hann tänka på hattrick.

Regerande mästarna vann till slut ändå med 4-3.

Anders Nilsson höll länge nollan mot mäktiga Boston hemma i Ottawa, men i tredje perioden lyckades Brad Marchand och Zdeno Chara pricka in varsitt mål och därmed var kvällen förstörd för Senators. Bruins vann med 2-1. Joakim Nordström noterades för en assist för segrarna.

I Washington var det tätt och jämnt mellan Capitals och Florida Panthers och hemmalaget vann till sist med 4-3. Alex Ovetjkin gjorde sitt sextonde mål för säsongen.

Emil Bemström och Gustav Nyquist hade varsin assist i Columbus hemmamatch mot Philadelphia, men det firade de knappast för Flyers var starkast och vann med 3-2.