Kanonkväll för Karl Fabricius – sänkte HV71 med två mål

Publicerad 2019-01-17

Karl Fabricius hade inte gjort två mål i en och samma match sedan oktober 2007.

Mot formstarka HV71 spelade 36-åringen huvudrollen och gjorde själv två kassar samt spelade fram till ett mål.

– Det var på tiden, säger han till C More.

HV71 hade tagit 19 av 21 möjliga poäng på de sju senaste matcherna.

Men mot serieledarna Luleå kammade de noll.

SHL-ettan kan tacka Karl Fabricius, 36, för det. Med två mål och en assist såg han till att Luleå vann med 4–0.

– Det är klart att det är kul, säger han.

”Jag blev rånad på målet”

Men det hade kunnat bli fler mål för Fabricius, som i mitten av den andra perioden styrde upp en puck i krysset.

Efter ringning dömdes däremot målet bort eftersom han stod inne i målgården. Fabricius var inte nöjd med domslutet.

– Första målet ska vara godkänt, jag ser inget konstigt med det. Ser man det uppifrån så passerar min ändalykt nånstans över målgården, men jag tycker inte att jag stör spelet på något sätt. Det var väldigt förvånande, säger han.

C More: Använde du det som tändvätska senare?

– Det är klart. Jag blev riktigt förbannad och jag tycker att jag blev rånad på målet.

Första gången på över elva år

Det dröjde inte lång tid efter det bortdömda målet (som hade inneburit 2–0) innan Fabricius hamnade i målprotokollet igen, permanent denna gång.

Och bara fyra minuter senare gjorde han också 3–0 – han väggspelade med Isac Lundeström och vinklade elegant in pucken i nät.

Målet innebar att Karl Fabricius gjort två mål i en och samma match för första gången sedan 15 oktober 2007, då han spelade för Frölunda (i 5–0-segern mot Färjestad).

– Det var på tiden, säger han och skrattar.

Med halvminuten kvar av matchen gjorde Einar Emanuelsson 4–0 i tom bur. Luleå leder alltjämt serien och har fyra poäng ned till både Färjestad och Frölunda. HV71 halkar ned till sjätteplatsen.