Danmark illa ute mot Sydkorea – vann ändå

Publicerad 2018-05-12

Något favoritskap i hockey-VM är man inte van att bära i Danmark.

Vilket blev påtagligt i den knappa segern mot Sydkorea.

Värdnationen vann med ”bara” 3–1 och håller drömmen om en kvartsfinal mot Tre Kronor vid liv.

– Vi måste spela bättre om vi ska gå vidare, säger målskytten Frank Nielsen.

1–8 mot Finland, 0–10 mot Kanada, 0–5 mot Lettland, 1–6 mot Tyskland och 1–13 mot USA.

Utan att överdriva kan vi nog konstatera att Sydkorea har fått rollen som slagpåse i grupp B.

Men dagens möte med värdnationen Danmark var ett klart fall framåt.

Efter en mållös förstaperiod gjorde Danmark ett förlösande ledningsmål genom Frank Nilsen i början av den andra perioden.

Seger var mer eller mindre ett måste om det ska bli någon kvartsfinal i världsmästerskapet på hemmaplan – men kort därpå chockades den rödvita publiken i Herning.

Detta när Kissung Kim höll sig framme på en fin framspelning och pangade in kvitteringen från slottet.

Upp på andra plats

Danskarna samlade sig dock och lyckades ta ledningen på nytt med 2–1 innan mittperioden var slut. Jesper Jensen utnyttjade en perfekt sidledspassning och pricksköt in pucken stolpe in med ett hårt slagskott.

Men matchen levde in i det sista och först med tre minuter kvar på klockan kunde hemmalaget pusta ut. Nichlas Hardt styrde in 3–1 i powerplay och punkterade tillställningen.

– Vi är glada för vinsten men vi måste spela bättre på tisdag (mot Lettland) om vi ska gå vidare, säger Frank Nielsen i Viasat och hyllar det starka hemmastödet i Herning.

– Det är allt vi kunde ha hoppats på och förhoppningsvis blir det inte sista matchen på tisdag. Vi vill fortsätta spela inför den här publiken.

I en haltande tabell tar Danmark tack vare segern ett skutt upp på andra plats i gruppen. Kanada och Finland är en respektive två poäng efter med två matcher mindre spelade.

I den andra gruppspelsmatchen fick vi se Österrike köra över Vitryssland i ett bottenmöte.

Resultatet blev till sist 4–0 vilket innebär att Vitryssland har förlorat samtliga sex matcher hittills.