Nylander ”nära” ett avtal med Toronto

Tränaren: ”Utgår ifrån att han kommer tillbaka”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart ska William Nylanders framtid avgöras.

Och enligt uppgifter till Sportsnet är den svenske stjärnan nu nära en överenskommelse med Toronto Maple Leafs.

– Jag tror att Nylanders sida kommer acceptera en lön på runt 6,9 miljoner dollar, säger Sportsnets reporter Chris Johnston.

Mindre än en vecka återstår innan deadline för William Nylander.

Om han inte är överens med Toronto om ett nytt spelarkontrakt innan den 1 december så får han inte spela i NHL den här säsongen.

Men nu talar mycket för att det ska lösa sig för den 22-årige svensken som inför säsongen uppgavs kräva runt åtta miljoner dollar (motsvarande 72 miljoner kronor) per säsong och alltjämt är en så kallad ”restricted free agent”.

”En halv miljon ifrån varandra”

Enligt Sportsnet börjar parterna närma sig en överenskommelse.

– Jag tror att Nylanders sida skulle acceptera runt 6,9 miljoner dollar – kanske liter mer. Något mindre än sju miljoner. De har inte riktigt nått den punkten än men de ska vara ganska nära, säger kanalens reporter Chris Johnston.

Uppgifterna bekräftas även av Sportsnets Elliotte Friedman som också rapporterar att parterna inte längre står långt ifrån varandra i förhandlingarna.

– Jag tror att de inte är mer än en halv miljon dollar ifrån varandra och båda känner att de har kommit en bra bit på vägen, säger han.

Tränaren räknar med Nylander

Här om dagen sa Torontos tränare Mike Babcock att han ”tippar” att William Nylander snart blir spelklar.

Och coachens övertygelse verkar inte direkt ha minskat när han i Sportsnet citeras enligt följande efter nattens 6–0-seger mot Philadelphia.

– Jag utgår ifrån att vi får båda tillbaka, säger Babcock och syftar även på lagets skadade storstjärna Auston Matthews.

– Jag hade förväntat mig att ha dem tillgängliga mycket tidigare men vi är exalterade över att snart ha dem båda tillbaka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM