Avgjorde för Örebro 15 sekunder in i förlängningen

Senast Örebro mötte Frölunda vann de med 7–1.

I dag tog närkingarna en ny seger mot tabelltrean.

15 sekunder in i förlängningen avgjorde amerikanen Shane Harper.

Frölunda HC

I december gjorde Örebro HK sig av med Niklas Sundblad och Petri Liimatainen och ersatte duon med Niklas Eriksson.

Tränarbytet bar frukt direkt. Endast två dagar senare körde Örebro nämligen över Frölunda med hela 7–1.

När lagen möttes i dag var Örebro återigen segrare – men det var en betydligt jämnare match denna gång.

Höll jämna steg

Frölunda-talangen Samuel Fagemo öppnade målskyttet efter 5.20. 18-åringen kom fri med pucken, fintade av målvakten Stefan Steen och lade in säsongens åttonde mål. Han är den junior som gjort näst flest mål i SHL, efter Djurgårdens Emil Bemström.

Men ledningen räckte inte perioden ut. Kristian Näkyvä kvitterade – och i andra periodens inledning styrde Patrik Virta in 2–1 för Örebro. Målet granskades av domarna då Virta var på Frölunda-målvakten Johan Gustafsson, men det godkändes till slut.

– Fantastiskt konstigt med tanke på hur det sett ut under säsongen, och med tanke på de regler som tillämpats under säsongen. JG (Johan Gustafsson) blir uppenbarligen störd, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg i C More.

Lagen följde varandra åt ända till slutet. Efter 3–3 vid full tid gick matchen till förlängning.

Frispelades av Näkyvä

Där blev Shane Harper matchhjälte – och det tog bara 15 sekunder. Amerikanen frispelades av Näkyvä och placerade säkert in 4–3.

– Jag lyckades rycka mig loss och jag ville bara trycka in pucken. Jag är lite chockad faktiskt att jag kom så fri. Det här är en stor seger för oss, säger Harper.

– Det är otroligt att vi kan släppa det friläget. Jag är väldigt besviken. Det känns billigt, säger Rönnberg.

Örebro tog således hand om den viktiga extrapoängen, men på grund av att Mora slog Brynäs halkar närkingarna ändå ner till trettonde plats i SHL-tabellen. Frölunda är trea.