Christoffer Rifalk fick åka av till förmån för Petr Kvaca.

Frölunda körde över Rögle och vann med 8–2.

Då byttes målvakten Christoffer Rifalk ut efter mindre än en kvart.

– Det är alldeles för svagt av oss, säger Rögles lagkapten Anton Bengtsson.

Frölunda fick en drömstart hemma mot Rögle när Linus Öberg styrde in 1–0 efter bara 50 sekunder.

Efter det var det full fart framåt för hemmalaget som utökade mindre än fem minuter senare i powerplay.

Henrik Tömmernes blev trippad och Frölunda fick spela fem mot tre. Då tog det bara några sekunder innan Jere Innala direktsköt in pucken mellan benen på Christoffer Rifalk för 2–0, assisterad av Tömmernes.

Jere Innala jublar.

– Jag tycker att Rifalk ska ha den där, säger TV4 Plays expert Staffan Kronwall i sändningen.

Backhand i krysset

Men det var inte över där.

Med kvarten spelad av första perioden tog Carl Klingberg in pucken framför mål och lyfte upp ett backhandavslut i krysset.

Det fick Rögles tränare Cam Abbott att byta ut Christoffer Rifalk som släppte in tre mål på fem skott till förmån för Petr Kvaca.

– Det smäller direkt och så är det utvisning på utvisning. Vi jobbar i motvind hela tiden, det är alldeles för svagt av oss, säger Rögles Anton Bengtsson i TV4 Plays sändning.

Lockade till skratt

Frölundas Carl Klingberg fick frågan av TV4:s reporter hur de skulle bibehålla ledningen då det sägs att 3–0 är det svåraste att leda med. Svaret fick studion att brista ut i skratt.

– Jag vill inte jinxa något och säga att nej du har fel, men du har fel, säger Klingberg.

3–0 visade sig inte vara en särskilt svår ledning att hålla under lördagen. Frölunda var numret större genom hela matchen och vann överlägset med 8–2.