Axelssons drömmål ger lyxmiddag

avHenrik Lundgren

Han stod för årets mål, fixade segern. Och vann en finare middag från Robin Figren.

– Exakt, det får allt bli hummer och skumpa. Klassiskt lördagsmys, säger Dick Axelsson.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Att SHL:s två största twittergiganter gillar att slänga käft med varandra på diverse sociala medier är ingen hemlighet, så att de också skulle utmana varandra när de väl möttes på isen var ingen skräll.
Förloraren fixar en middag till vinnaren.

– Det får bli en 12-rättersmiddag, sa Figren till CMore inför matchen, men Dick Axelsson ville hellre själv bli bjuden än fixa det till HV-spelaren.

Efter en mållös förstaperiod, där det mesta handlat om Färjestad, tog Karlstadlaget ledningen tidigt i den andra (Martin Johansson). Kevin Stenlund kvitterade innan periodvilan innan Färjestad ryckte i början av tredje genom två snabba mål (Oskar Steen och Michael Lindqvist). HV71 gav dock inte upp, och fick en gratischans in i matchen när Dick Axelsson (!) spelade fram HV-forwarden Victor Ejdsell till reduceringen och plötslig fick Figren lite middagssmak igen.

– Det hårda jobbet är a och o, är det någon som är där och fuskar så är man där och skäller. Om någon skällde på mig efter den felpassen? Bara jag själv…, säger Axelsson till CMore.

Fick sista ordet

Men det blev ändå Axelsson som fick sista ordet, smakbiten och middagsbjudningen. HV71 fortsatte att pressa hårt för en kvittering, men Niklas Fogström fick ut pucken i mittzon till Axelsson, som ensam ställdes mot HV-backen Alexander Ytterell. En snabb sidledsförflyttning senare var Ytterell borta, och Axelsson fortsatte med en kanon upp i krysset bakom HV-målvakten Linus Söderström.

– Jag fick ett smörpass från Fogström och… sen ett slagskott på raka ben, så trött var jag. Men den ville in i alla fall. Otroligt skönt. En fantastisk bortamatch från vår sida. Vilken lördagskväll det blev.

CMore: Hur många gånger kommer du titta på det där målet i efterhand?

– Ja, det blir väl en sömnlös natt… Nä, men skämt åsido, det var en skön kämpamatch. En otrolig insats.

Och nu får Figren bjuda på middag?

– Exakt, det blir väl hummer och skumpa. Klassiskt lördagsmys.

ARTIKELN HANDLAR OM