Perssons pärla gav mästarna segern

Växjö besegrade Frölunda

Publicerad 2018-10-04

Förra säsongens komet i Växjö, backen Joel Persson, gjorde säsongens första mål och målvakten Viktor Fasth höll sin nolla intakt.

1–0 hemma mot Frölunda innebar att mästarklubben från Småland gled av SHL-isen som segrare för andra gången denna höst.

De båda lagen kom till spel med helt olika formkurvor. Frölundas ryggsäck vid första nedsläpp innehöll fyra segrar av fem möjliga, tre av triumferna på bortaplan. Växjö redovisade motsatt facit, fyra förluster och bara en seger på fem spelade SHL-matcher hittills den här hösten.

Frölunda skapade två tidiga möjligheter att spela powerplay, men utan resultat för göteborgarnas del.

När Växjö spelade till sig ett powerplay gick det annorlunda. Fjolårets backkomet Joel Persson, som tillhör NHL-laget Edmonton Oilers men är kvar i Växjö på lån, fick på en fullträff som resulterade i såväl hans första mål som poäng i höst.

– Alltid kul att göra mål, en ganska jämn period, sade Joel Persson till C More efter den första perioden.

Flera spelare saknades

Båda lagen saknade en del ordinarie spelare och Frölundas tränare Roger Rönnberg matchade fem spelare födda på 2000-talet. Allra yngst på isen denna afton var blott 16-årige SHL-debutanten Lucas Raymond.

– De gör det bra de killarna, sade Rönnberg till C More.

Mittenperioden spelades av i högt tempo med kvalificerade målchanser åt båda håll. De flesta och bästa skapades av Växjö men så här långt i höst har laget inte varit mästare på att göra mål.

En uddamålsledning är som bekant inte mycket till stabil grund i ishockey. Speciellt inte när man möter ett lag som även de skapar fina måltillfällen. Frölunda gav järnet i hopp om att förlänga sin svit med idel segrar på bortaplan.

Men matchklockan blev till en allt jobbigare syn för gästerna. Den tickade på och när sanden i timglaset var slut för kvällen stod det klart att Joel Perssons mål blev matchens enda.