Publicerad 2020-02-22

På hemmaplan radar Djurgården upp segrar.

På bortaplan går det tyngre.

Mot Örebro kom tredje raka bortaförlusten när man förlorade med 2–5.

Tre förluster, tretton insläppta mål och endast tre gjorda mål framåt. Det är Djurgårdens facit på de tre senaste bortamatcherna. En stor skillnad från de tolv raka vinster man har på hemmaplan.

”Omständligare på bortaplan”

– Vi behöver ha samma mentalitet som hemma. Vi blir lite omständligare och sämre på vissa saker på bortaplan. Det behöver vi korrigera, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More efter 2–5 på borta mot Örebro.

Borta mot Örebro fick man se hemmalaget ta kommandot tidigt i första perioden när Daniel Muzito-Bagenda satte 1–0 efter fyra minuter.

En dålig start på perioden för Djurgården med andra ord. Något som var gemensamt för bortalagets inledningar på matchens samtliga tre perioder.

Bröt dyster förlustrad

I mittperioden gjorde nämligen Shane Harper 3–0 för Örebro efter 1,17, och i tredje perioden gjorde Örebro två tidiga mål.

5–2-segern gör att Örebro bryter en dyster förlustrad på fyra raka matcher. Segern gör att man även knappar in på Djurgården. Örebro är i nuläget sjua, en poäng bakom stockholmarna.

– Det drar ihop sig i slutet nu. Vi vill komma så högt som möjligt. Det gäller att vi ligger i nu och tar några trepoängare, säger Örebros Mathias Bromé.