Turneringen ställs in efter strejken

Svenska ishockeyförbundet stoppar fyrnationsturneringen

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska ishockeyförbundet ställer in fyrnationsturneringen i Luleå i november.

Anledningen är att Damkronorna inte kan bekräfta sitt deltagande.

– Att behöva ställa in turneringen i Luleå känns mycket tråkigt, säger Tommy Boustedt, generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet.

Sverige skulle i november ställas mot Finland, USA och Kanada i en fyrnationsturnering i ishockey i Luleå. Men eftersom spelarna i Damkronorna just nu strejkar från landslagsspel ställs turneringen in.

– Att behöva ställa in turneringen i Luleå känns mycket tråkigt. En hemmaturnering för Damkronorna hade varit en chans att även den här säsongen spela mot världens bästa spelare och varit ett viktigt inslag i våra förberedelser för att avancera till A-VM senare i vår, säger Tommy Boustedt, generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Förhandlingarna fortsätter

Förhandlingarna mellan förbundet, spelarfacket Sico och damligan SDHL fortsätter samtidigt. Sico hade under samtalen tillfrågats om de kunde tänka sig att spela turneringen trots att avtalsförhandlingarna inte avslutats men när spelarna inte tackat ja ställs turneringen in.

– Vi upplever att vi haft bra samtal med Sico och har tillsammans med SDHL sagt ja till de allra flesta av de krav som framförts, säger Tommy Boustedt.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM