Svenska rookien hjälte mot Jets

Publicerad 2019-11-06

NEW YORK. Jesper Boqvist har gjort sitt första stora avtryck i NHL.

Han blev straffhjälte när New Jersey Devils tog andra raka bortaseger, i Winnipeg, i natt.

– Jesper är alltid en kandidat för straffar när han spelar, berömmer coachen John Hynes efter 2-1-segern.

Han har inte fått särskilt många chanser i laguppställningen sedan grundserien startade, förre Brynäs-stjärnan Jesper Boqvist.

Men under Devils pågående bortaresa spelar han och i natt tackade den 21-årige rookien alltså genom att bli straffhjälte i en match mot Winnipeg som stod 1-1 efter full tid och fem minuters övertid.

Lagkamraten Nikita Gusev hade satt sitt försök och Winnipegs Kyle Connor missat sitt när Jesper åkte fram mot Connor Hellebuyck och prickade in pucken. Därmed satte han press på Patrik Laine inför nästa straff – och den finländske stjärnan missade. Därmed var Devils andra raka bortaseger säkrad.

– Jesper är alltid en kandidat för straffar när han spelar, säger coachen John Hynes till Star-Ledger.

Jesper Boqvist.

Vancouver Canucks krigade sig till en poäng mot regerande mästarna St. Louis hemma i Rogers Place. När inte mycket mer än tre och en halv minut återstod säkrade Quinn Hughes poängen genom att stänka in 1-1.

Men i förläningen blev det lite fel. Efter tre och en halv minut kom gästerna loss i soprent tre-mot-noll-läge (!) och då var det inte mycket Jacob Markström kunde göra. Jaden Schwartz fick lekande lätt trycka in avgörandet.

Alex Steen hade assist på Tyler Bozaks 1-0-mål i början av andra perioden.

Sin 69:e match lyckades förre Frölunda-backen Jacob Larsson göra sitt första NHL-mål.

1.52 in i andra perioden i Ducks hemmamöte med Minnesota fick han pucken på blålinjen och svepte iväg pucken mot mål – och den seglade in i nätmaskorna.

Eftersom Rickard Rakell strax innan hade gjort 1-0, på assist från Jakob Silfverberg, såg det ut som att ankorna skulle gå mot en komfortabel seger.

Men Wild kom lite oväntat tillbaka och vände och vann med 4-2. Joel Eriksson Ek stod för en framspelning och Mats Zuccarello, som ser ut att ha acklimatiserat sig i sitt nya lag nu, stod för både mål och assist.

Efter fem raka förluster – ackompanjerade av dystra kris-rubriker – lyckades San Jose Sharks äntligen vinna i natt.
De slog Chicago med 4-2 hemma i Sharktank.

För andra gången på bara ett par dygn sopade Dallas till det plötsligen svajiga Colorado – den här gången med 4-1 hemma i American Airlines Center.

Men segern kostade.

John Klingberg träffades i andra perioden av ett skott i huvudhöjd, föll egenartat och tvingades avbryta matchen.

– Och han blir borta minst två veckor med en skada i nedere delen av kroppen, säger coachen Jim Montgomery till klubbens hemsida.

Innan han försvann från isen hann ”Burger” assistera till ett mål.

Arizona hade 3-1 på Calgary i mitten av tredje perioden, men det västkanadensiska laget kom tillbaka och kvitterade innan full tid. Sedan avgjorde Matthew Tkachuk på övertid – framspelad av Mikael Backlund och Rasmus Andersson.

Den sistnämnde hade också en assist under ordinarie matchtid, precis som Elias Lindholm.