Oskarshamn gör sig av med amerikanerna

avJonathan Nilsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

David Goodwin och Jake Newton värvades till Oskarshamn i somras.

Men med tre veckor kvar till SHL-premiären gör klubben sig av med amerikanerna.

– Någonting måste bli fel också. Men kan man rätta till det i tid så ska man göra det, säger sportchefen Daniel Stolt.

Förväntningarna var höga på den AHL-meriterade backen Jake Newton och centern David Goodwin.

Men nu får importerna lämna Oskarshamn med bara drygt tre veckor kvar till SHL-premiären.

”Allt kan inte bli rätt”

Klubben meddelade beslutet under torsdagen.

– Vi känner att det är bättra att agera direkt än att sitta och vänta. Vi ser inte riktigt att vi kommer få ut det vi vill av killarna i spelsystemet, utan att gå närmare in på det. Det är inget fel på killarna eller spelarna i sig, säger sportchefen Daniel Stolt och fortsätter:

– Så blir det ibland, allt kan inte bli rätt. Vi kom in sent på transfermarknaden, sitter längst bak i ledet och kan inte välja och vraka. Någonting måste bli fel också, men kan man rätta till det i tid så ska man göra det.

Är du självkritisk?

– Det är klart, jag är alltid självkritisk. Jag har inget problem med att säga att det hade passat bättre med andra spelare. Men det är som det är, då måste vi agera.

Delar du och tränaren Håkan Åhlund synen på beslutet?

– Ja, vi har haft diskussioner och pratade om det senast i går kväll. Vi har kommit fram till det även med assisterande sportchef och assisterande tränare.

Fortsätter träna med laget

Söker ni ersättare?

– Vi har hela tiden sökt spelare och kommer fortsätta söka spelare. För oss är det en process, vi kom in sent i lagbyggandet för SHL och vi inte var jätteattraktiva då. Nu har det kanske svängt, det finns ett annat intresse i dag.

Daniel Stolt säger att duon kommer att fortsätta träna med laget. De kommer dock inte spela några ytterligare matcher för klubben.

– Vi kommer ta ansvar för dem, sen kan vi förstå om de vill göra något annat och då tar vi den diskussionen. De har inte gjort något fel. De är välkomna att träna och vi vill hålla dem i topptrim för deras skull också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM