Frölunda och Skellefteå vann sina åttondelsfinaler i Champions Hockey League.

Efter en dramatisk upphämtning besegrade Frölunda schweiziska Lugano med 5–4.

Frölunda HC

Frölunda och Skellefteå fick med sig oavgjorda resultat från sina första matcher i CHL:s åttondelsfinaler.

I returmatcherna på hemmaplan knep de varsin uddamålsseger och avancerar därmed till kvartsfinalerna.

Vidare efter rysare

Frölunda rivstartade hemma mot Lugano och tog ledningen efter en knapp minut. Därefter vände det. Alessio Bertaggia kvitterade och gav sedan schweizarna ledningen genom ett tjusigt solomål där han satte pucken i nättaket.

Bortalaget utökade ledningen – men Frölunda reducerade genom Ryan Lasch i powerplay, fem mot tre.

Slutminuterna blev dramatiska.

Frölunda hämtade först upp till 3–3 – och sedan till 4–4. Med två minuter kvar fick Ryan Lasch chansen efter en stökig situation framför mål – och satte det matchvinnande målet.

”Vi har många växlar kvar”

– Spelmässigt är jag absolut inte nöjd. Jag är nöjd att vi vinner, men vi har många växlar kvar, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT efter matchen.

– Det är inte vår bästa match. Jag är glad att vi har energi i tredje och kan reda ut situationen, säger han.

Kostsamma utvisningar

Storhamar bjöd på tuffare motstånd än Skellefteå hade väntat sig. De öppnade målskyttet efter en oturlig försvarsaktion där Johan Alm halkade och gav norrmännen ett jätteläge. Flera utvisningar följde och när hemmalaget sköt in 2–2 hade samtliga mål kommit i powerplay.

Bud Holloway – som stod för kvitteringen – gav Skellefteå ledningen efter 31.42.

Norrmännen hade chans att kvittera med sekunder kvar – men en miss från nära håll innebar att slutresultatet skrevs till 3–2.

Även Malmö Redhawks avancerade till kvartsfinal efter seger borta mot SC Bern. Stefan Warg gjorde matchens enda mål efter 58.18.

Redhawks går vidare med sammanlagt 5–1.