Stanley Cup

Nashville-svenskar fixade avancemang

avPer Bjurman

PHILADELPHIA. Nashville Predators är klara för andra Stanley Cup-omgången – inte minst tack vare sina svenskar.

Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm gjorde alla mål i den avslutande 5-0-knocken mot Colorado i natt – och Calle Järnkrok bidrog med en assist.

– Idag tog vi upp det på en annan nivå och var riktigt bra från minut ett till minut 60, säger Forsberg till Sportbladet. 

Trots att de smög in på festen som sista lag och erövrade 16:e slutspelsplatsen först i den avslutande grundserieomgången har Colorado Avalanche gett tabellettan Nashville Predators riktigt fint motstånd under större delen av den första Stanley Cup-serien.

Men i den sjätte och – som det skulle visa sig – sista  matchen i Pepsi Center i Denver i natt var det aldrig något snack.

”Colorado ska verkligen ha cred”

Predators tog kommandot direkt, gjorde 1-0 efter sju minuter, hade 4-0 inför slutperioden och vann till slut med 5-0.

– Ja, det var en riktigt stark insats från vår sida. Vi tog upp det på en annan nivå och var riktigt bra från minut ett till minut 60, säger Filip Forsberg när vi når honom precis innan nattflygningen tillbaka hem till Tennessee.

– Men Colorado ska verkligen ha cred. De har varit en högklassig motståndare och gjort det riktigt svårt för oss. De har inte bara hjärta, de är ett snabbt och skickligt lag. Den där förstakedjan med Landeskog, MacKinnon och Rantanen är ruskig.

1 av 2 | Foto: Isaiah J. Downing / X02835

Hyllade Landeskog

Just Landeskog har Filip haft sina duster med under seriens gång, men efter slutsignalen i natt kramades de om och utbytte komplimanger.

– Jag sa åt honom att han är en jäkligt duktig hockeyspelare och extremt jobbig att möta, fortsätter ”Flipper”.

Som inte är så rolig att möta själv heller just nu. Den 23-årige masen har prickat en lysande toppform lagom till playoff, gjorde mål i natt igen och har sammanlagt skrapat ihop sex poäng (4+2) på lika många matcher mot Av’s.

– Med tanke på hur tufft det varit är det absolut ett facit jag får vara nöjd med, konstaterar han.

Möter Jets nästa

Även landsmännen i laguppställningen bidrog i högsta grad till den avslutande segern. Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson prickade båda in mål – och Calle Järnkrok spelade fram till en strut signerad Nick Bonino.

– Ja, he he, lyckat. Det är så det ska vara, skrockar Forsberg.

Nu väntar Winnipeg Jets i andra omgången och det mötet har redan börjat hypas som slutspelets verkliga holmgång.

Filip förstår precis varför.

– Ja, vi och Jets har haft några riktigt rejäla bataljer under säsongen och det finns inga som helst skäl att tro att det blir annorlunda nu. Det ska bli otroligt roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM