Det lossnade rejält för SSK

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-03

Södertälje har haft problem med målproduktionen de sista säsongerna. Men i kväll lossnade det rejält. Södertälje spelade ut Modo och vann med hela 5–0. Så stor seger har SSK inte haft på två år på hemmaplan.

Svettigast på plan efter första perioden måste Modos målvakt, Niklas Svedberg, ha varit. Hemmalaget, som trots bra spel, förlorade förra matchen snöpligt mot Timrå öste ur all sin revanschlusta mot Modo. Södertälje radade upp chanserna, men som så många gånger tidigare så fick de inte in pucken. Linus Klasen missade öppet mål och när SSK inte sköt utanför så stod Svedberg i vägen. Men till slut kunde Linus Videll, efter fin pass från Jens Olsson, tråckla in sig i slottet och skjuta in 1–0 till hemmalaget.

Fysisk match

Spelet blev jämnare i den andra perioden. Framförallt blev matchen väldigt fysisk. Bland annat tacklade ur-modoiten Pierre Hedin sina gamla lagkamrater, till Södertäljepublikens stora glädje. Och de skulle få det ännu roligare.

I den tredje perioden var spelet fortsatt underhållande, fysiskt och det skapades många målchanser. Södertälje öppnade direkt med några lägen mot Svedberg. 2–0 var ett faktum efter att Linus Klasen snyggt spelat fram kedjekamraten Petri Pakaslahti. Tolv minuter senare var det dags igen. SSK spelade sex mot fyra under en avvaktande Modoutvisning, en chans som hemmalaget utnyttjade när nyförvärvet Fredrik Svensson sköt från blå. En minut senare blev det hemmajubel igen då Jonas Almtorp punkterade matchen med ett skott rätt upp i krysset. Men hemmalaget hade inte fått nog, nu när de hade fått målsmak passade de på att utöka ledningen till 5–0 genom Linus Videll.