”Dahlin skulle vara bra för hela staden”

Buffalostjärnans hyllning till Rasmus Dahlin

avMartin Tolén

HOCKEY

Rasmus Dahlin väntas gå till Buffalo Sabres i sommarens NHL-draft.

Nu hyllas 18-åringen av Buffalostjärnan Jack Eichel.

– Jag har sett några fantastiska highlights med honom – och det verkar vara en väldigt speciell spelare, säger Eichel.

Buffalo Sabres vann draftlotteriet tidigare i våras.

Därmed får laget välja först i sommarens NHL-draft där mycket tyder på att Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, 18, kommer att väljas först.

– Det är ju inget som är klart. Det är bara att vänta och se. Men får jag chansen ska jag göra allt för att ta den, sa Dahlin till GT om den troliga flytten i sommar.

”Skulle vara bra för hela staden”

Och redan nu har hyllningarna till 18-åringen strömmat in.

I en intervju med Buffalo News berättar Sabresstjärnan Jack Eichel att han hoppas att få bilda lag med Dahlin till nästa säsong.

– Det är svårt att säga att vi är exalterade över att få hit honom eftersom vi inte har draftat honom än, men om vi får en spelare som Rasmus Dahlin skulle det vara bra för hela vårt lag och hela staden. Efter den tunga säsongen vi har haft så försöker vi bygga upp förhoppningarna inför nästa säsong och Dahlin skulle vara ytterligare en del i det, säger Eichel.

”Sett några fantastiska highlights”

21-årige Eichel, som draftades som tvåa efter Connor McDavid (Edmonton) 2015, medger att han följt Dahlin och imponerats.

– Jag har sett honom spela och jag har pratat med flera personer om honom. Jag har sett några fantastiska highlights med honom. Det ser ut som att han är en väldigt, väldigt speciell spelare, säger Eichel.

NHL-draften arrangeras i Dallas 22 juni.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL