Luleås jättekross – gjorde 13 mål på AIK

Luleå gjorde processen, minst sagt, kort mot AIK när lagen drabbades samman i SDHL.

Norrbottenlaget vann med hela 13–3 på bortaplan.

– Det är gott för självförtroendet, säger Luleås Emma Nordin.

Den regerande mästaren Luleå är ett riktigt mardrömsmotstånd för AIK i SDHL.

Senast lagen möttes blev det 10–1 till Luleå, men när lagen möttes under söndagen blev det ytterligare lite tyngre för Gnaget.

Efter en period var ställningen ”bara” 4–1, men det var i den andra som det rann iväg rejält.

Sex mål till och innan den tredje perioden ens hade börjat hade norrbottningarna kommit upp i två siffrigt antal mål.

Matchen slutade 13–3, och en av frontfigurerna var Linnea Johansson, som stod för ter mål och två assist i krossen.

Luleås Linnea Johansson gjorde tre mål.

Nio olika målskyttar

Efter matchen var Luleås Emma Nordin inte bara nöjd med den totala målskörden, utan även antalet målskyttar.

– Det är klart att det är gott för självförtroendet. Jag har inte full koll, men det känns som att det var ganska många olika målskyttar också utspridda över samtliga kedjor, så det är bra, säger Nordin till TV4 Play.

Och Luleåcentern hade helt rätt. Totalt blev det nio olika målskyttar, där Nordin själv stod för ett när hon petade in 12–3-målet.

Segern gör att Luleå fortsätter rycka i toppen, och leder nu med elva poäng ner till Modo, som dock har en match mindre spelad.

AIK däremot ligger allra sist, och har efter 14 matcher fortfarande inte spelat in någon poäng.