Publicerad 2019-11-28

NEW YORK. Adam Larsson åkte på matchstraff i natt.

Han sänkte Colorados T.J Tynan med en omdiskuterad armbåge i huvudet efter en avblåsning.

– På gränsen till att det ska vara fem minuter, tycker coachen Dave Tippett.

Det var i början av andra perioden Avalanches och Oilers möte i Pepsi Center i Denver det hände.

Colorado-backen Ryan Graves hade just knockat Alex Chiasson med en rungande ”open ice”-propp och när domarna strax efteråt blåste satte Adam Larsson upp armbågen i huvudhöjd på en framstormande T.J Tynan.

Avalanche-forwarden åkte i isen och Larsson fick fem minuters utvisning – plus matchstraff.

Löjeväckande, tyckte Edmonton-reportrar på plats.

Coachen Dave Tippett rycker mest på axlarna efteråt.

– Det är på gränsen till att det ska vara en femminutersutvisning och nu blev det så, säger han.

”Vet inte hur länge han blir borta”

I vad mån den svenske backen har någon avstängning att vänta meddelas först under torsdagen, men det är knappast troligt.

Matchen vann Colorado med 4-1, men det var en seger som kostade det redan svårt skadedrabbade laget från Klippiga bergen. Andre Burakovsky åkte på en skada i övre delen av kroppen.

– Jag vet inte hur länge han blir borta, säger coachen Jared Bednar.

Calle Rosén stod för en assist.

Nashville Predators åkte på säsongens hittills mest försmädliga förlust mot Vegas hemma i Bridgestone Arena.

Gästernas Max Pacioretty kvitterade till 3-3 när 0,3 sekunder återstod av ordinarie matchtid – och sedan avgjorde Paul Stastny på övertid.

– Det är såna här segrar, när man gör ett riktigt sent mål i en tuff miljö strax före Thanksgiving, som får ett lag att känna sig verkligt bra, säger hjälten Stastny till nhl.com.

Arizona vann sitt slag mot Anaheim i Glendale med 4-3 – efter straffavgörande.

Oliver Ekman-Larsson hade en assist.

Nähä, nu har det kört ihop sig lite för New York Islanders i västerled.

De förlorade andra raka under natten, mot klena LA Kings i Staples Center.

Siffror: 4-1.

För Sharks började det bra när Melker Karlsson i mitten av första perioden gjorde 1-0 mot Winnipeg.

Men sedan var det slut på det roliga. Jets vände och vann med 5-1 och förre HV71-spelaren David Gustafsson gjorde sitt första NHL-mål.