Regerande mästarlaget Frölunda åkte till Tjeckien i premiären i Champions Hockey League.

De åkte därifrån med en poäng.

Pardubice vann matchen på straffar, 3–2.

Frölunda HC

"Jag gillade det jag såg av oss, men Pardubice förtjänar segern. Dom var lite hungrigare och framförallt effektivare", sade tränaren Roger Rönnberg enligt Frölundas hemsida.

Pardubice hade kommandot och ledningen två gånger. Men Simon Hjalmarsson och Mats Rosseli-Olsen kvitterade för Frölunda.

LHC dominerade

Färjestad vände bortamatchen mot Sparta Prag i tredje perioden och vann med 2–1.

Linköping dominerade matchen mot franska Gap Rapaces, vann skottstatistiken med 52–9 – men fick nöja sig med 2–0 seger efter mål av Ken Andre Olimb och Broc Little.

Djurgården stod för söndagskvällens tredje svenskseger, 4–0 hemma mot Rouen Dragons. Daniel Brodin gjorde ledningsmålet med en sekund kvar av den andra perioden och gjorde även 3–0 i inledningen av den tredje. Däremellan sköt Gustav Possler 2–0. Markus Ljungh avslutade målskyttet drygt fem minuter före slutsignalen