Karlskoga vann efter ”Löven”-busens hjärnsläpp

Publicerad 2017-12-16

Björklövens Niklas Pavel är inte omtyckt i Nobelhallen.

På några sekunder skickade han två Karlskoga-spelare av isen.

Men 24-åringen tas delvis i försvar – av motståndarcoachen Daniel Wessner.

– Han vill ju spela tufft för sitt lag och det är sånt som händer, säger Wessner efter Karlskogas 3–2-straffseger.

Det var strax efter Karlskogas 1–1-kvittering mot Björklöven tidigt i andra som situationen uppstod.

”Lövens” backbuse Niklas Pavel, 24, klev upp högt och satte in en blindside-tackling i huvudhöjd mot Karlskogas Carl Berglund, 28.

Reaktionen var omedelbar från hemmalaget, och först fram till Pavel var Patrik Parkkonen. Då mötte Pavel upp med att sänka även Parkkonen med en crosschecking – också den upp mot huvudet.

27 minuter och avstängning

Båda Karlskogaspelarna fick lämna isen med befarade huvudskador, och full brottningsmatch följde framför Björklövens bänk.

Niklas Pavel fick 5 plus 20 minuter för huvudtacklingen – och ytterligare två minuter för sin crosschecking mot Parkkonen. Arvid Aronsson i hemmalaget fick sitta två minuter för roughing.

Karlskogas assisterande coach, klubbikonen Daniel Wessner, menar att Pavel kunde straffats ännu hårdare.

– Det är väl inget snack om ett matchstraff på första situationen, men sen vill vi väl egentligen ha en till på crosscheckingen. Parkkonen fick ju också utgå med befarad hjärnskakning, säger Wessner.

Ytterligare hjärnskakning – på Pavel själv?

Wessner har själv utsetts till ligans ”största svin” under sin tid som spelare – och efter kvällens match visar han förståelse för Niklas Pavel – som får ses som en av de främsta kandidaterna till ovan nämnda titel när Wessner nu lagt skridskorna på hyllan.

Trots att bland annat mångårige lagkamraten Berglund skadades menar Wessner att det är något som kan komma med Pavels spelstil.

– Han är ju en fysisk spelare. Han vill ju spela tufft för sitt lag och det är sånt som händer.

Senare under kvällen framkom uppgifter om att även boven i dramat – Niklas Pavel själv – kan ha åkt på en hjärnskakning.

– Pavel åkte på en armbåge i situationen före och kan ha fått en hjärnskakning han med, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till VK.

Wiklander matchhjälte för Karlskoga

Matchen då?

I det powerplay som följde gjorde BIK 2–1 genom David Suvanto. Men Björklöven kom tillbaka och kvitterade till 2–2 genom Simon Backman innan perioden var över.

Sedan var det mållöst ända tills Johan Wiklander fixade extrapoängen till Karlskoga med straffläggningens enda mål.

De två poängen till trots är laget alltjämt kvar på jumboplatsen.

– Vi tar små steg hela tiden. Vi vill bli mer stabila bakåt och det visar vi i i dag när vi bara släpper 16 skott, säger Daniel Wessner.

Omgång 27 fullbordades senare under lördagen när IK Oskarshamn tog emot Modo. Där hade hemmalaget ledningen inför sista perioden – men då vände Modo på allt.

Genom mål av Marcus Oskarsson, Victor Ekarv och Patrik Karlkvist (öppen kasse) kunde Modo vinna med 3–1 och ytterligare täta till den jämna tabelltoppen.