Osannolik matchhjälte – efter puck i ansiktet

Publicerad 2019-01-13

Han blev skjuten i huvudet – och målskytt.

Efter vård och flera stygn var han tillbaka på isen en period senare.

Då blev rookien Conor Garland målskytt och matchhjälte – på ett mycket märkligt sätt – när Arizona vann med 3–2 mot Edmonton.

22-årige Conor Garland är inne på sin första NHL-säsong för Arizona Coyotes.

Det har gått bra. På 16 matcher, inför nattens bortamöte med Edmonton, har han lyckats hitta nätet sex gånger.

Efter 3–2 mot Oilers är den siffran uppe på åtta. Men det var två mycket märkliga mål som amerikanen noterades för i Rogers Place.

Syddes i huvudet – kom tillbaka

Efter att Connor McDavid gett Edmonton ledningen i den första perioden och Jordan Oesterle kvitterat i inledningen av den andra var det dags för Garland.

Parkerad framför mål blev han crosscheckad av svenska Oilers-backen Adam Larsson och stupade in i målgården. Samtidigt som han försökte resa sig sköt Jordan Oesterle ett skott som träffade rakt i huvudet på Garland.

Pucken styrdes in mål samtidigt som 22-åringen åter stupade ned på isen och blödde så att isen färgades röd i en strimma.

Lagkompisarna jublade förstås inte utan var oroliga för Garland. Rookien fick lämna isen för vård och återkom inte förrän till den tredje perioden då ställningen var 2–2.

Flipperpuck avgjorde

Och då tog det bara knappt två minuter för Garland att slå till igen – nu på ett mycket märkligt och turligt sätt.

Ett skott från Clayton Keller seglade över buren, studsade i plexiglaset, tillbaka över målet, träffade Oilers-målvakten Cam Talbots skridsko, vidare till Conor Garlands dito – och in i mål!

Det granskades för eventuell spark, men godkändes ganska snabbt.

Och 3–2 höll sig matchtiden ut och Conor Garland kan därmed nog bokföras som en av de ovanligaste matchhjältarna i NHL-historien.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se