”Rögle har Sveriges bästa fans”

Hyllas av Leon Bristedt efter derbyt mot Malmö Redhawks

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skånederby och heta känslor.

Och ett Rögle som bröt Malmös fyra matcher långa vinstsvit.

– Vi visar att vi är bäst i Skåne, säger tvåmålsskytten Leon Bristedt.

Stockholmaren Leon Bristedt avgjorde derbyt i Malmö Arena med två mål, men väljer att ta en ödmjuk roll och hylla Ängelholm, publiken och lagkamraterna.

– Vi har ett otroligt djup i vårt lag och det fina försvarsspelet ger oss själva bra förutsättningar. Dessutom är det jättehäftigt att det är våra fans som tar över Malmö Arena, säger han.

– Vi är 25 personer på isen, men flera tusen på läktaren som gör allt. Det finns en så fantastisk supporterkultur i Ängelholm och det är en anledning till att Rögle är en väldigt attraktiv klubb att spela för. Det gör hockeyn otroligt mycket roligare.

”Rögle har Sveriges bästa fans”

Och roligt hade Rögle i Malmö Arena, även om Malmö Redhawks inledde matchen bäst så gjorde Taylor Matson matchens första mål och gav Rögle ledningen. Därefter var det Rögle som hade kommandot, Leon Bristedt gjorde 0–2 och visade sedan vilja när han på egen hand gjorde 1–3 i den tredje perioden.

– Jag blockade ett skott, fick pucken på skyddet och lyckades driva den med mig mot mål. Jag gav allt och kunde lägga in den, säger han efter Rögles 1–4 seger mot Malmö Redhawks i Malmö Arena.

– Även om det är ett derby så tycker jag att vi lyckades hålla känslorna i styr, även om det blir lite bråk så hade vi bestämt oss för att släppa allt sådant. Malmö ger sig in i skiten efter avblåsningar, det gör inte vi. Vi satsar på snabbhet, fart och skicklighet. Vi sa redan innan matchen att låta Malmö hålla på med skit och efterslängar. Det är inte vårt spel. Vi höll oss till vårt och visade att vi är bäst i Skåne, det är där vi vill vara och där vi ska vara.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tredje derbysegern för Rögle

Detta var Rögles tredje seger mot Malmö Redhawks den här säsongen, man bröt Malmös svit efter fyra raka segrar och klubben som nu är sexa i SHL kan därmed fira in 2020 som bästa i Skåne.

– Rögle är något speciellt. Jag känner en otrolig tillhörighet till den här klubben, skåning eller inte, säger 24-årige Leon Bristedt som ursprungligen kommer från Stockholm.

– Även om man som spelare lever i en liten egen bubbla och försöker sålla bort det mesta av hockeysnacket i stan är det omöjligt att inte känna hur mycket ishockeyn betyder i Ängelholm. Vi har en klack som reser med oss, som tar över Malmö Arena och då känner vi som spelare en otrolig stolthet över klubben och över att vi har Sveriges bästa fans. För det har vi.

En mindre positiv nyhet för Rögle var att Adam Edström linkade av isen med en skada i slutet av den tredje perioden. Enligt Rögles sjukgymnast Christoffer Alvengrip handlar det om en underkroppsskada som ska röntgas under söndagen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM