Pierre Engvall avgjorde mot New Jersey

TT-AP

Publicerad 2022-03-24

Pierre Engvall satte det avgörande målet för Toronto när New Jersey besegrades på hemmaplan i NHL-ishockeyn.

– Vi använder farten för att skapa chanser, säger han.

Engvalls 3–2 mål kom i slutet av tredje perioden, oassisterat och i numerärt underläge.

– Vi gör ett ganska bra jobb med att täppa till för det andra laget, säger Engvall om Torontos spel i boxplay.

Matchens första period blev mållös. I andra inledde New Jersey målskyttet med Damon Seversons 1–0 efter en passning av Jesper Bratt i spelminut fem.

Därefter dröjde det till periodens andra halva innan Toronto kvitterade, New Jersey tog ledningen och Toronto kvitterade igen.

– Det var en svårvunnen match, en tajt match. Vi var tvungna att ha tålamod. Vårt spel i numerärt underläge var det som gjorde skillnad, säger Torontos Mark Giordano.

Giordano spelade för sitt hemstadslag för första gången efter söndagens trejd då den 38-årige försvararen och forwarden Colin Blackwell kom till Toronto från Seattle.

– Det kändes så bra hela dagen, säger Giordano.

– Jag minns att jag kom hit när jag var en ung kille och man var så uppspelt.

Toronto spelade dessutom med nya matchställ, som popstjärnan Justin Bieber har varit med och tagit fram. Bieber, en engagerad Torontoanhängare, följde även matchen på plats.

Torontos Pierre Engvall (mitten) avgjorde mot New Jersey.