Pettersson och Dahlin Calder-nominerade

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. De gjorde båda omedelbar succé i världens bästa liga – och nu har Elias Pettersson och Rasmus Dahlin chansen att kröna debutsäsongen med den ultimata äran.

Bägge två har nominerat för Calder Trophy – det årliga priset till Årets Rookie i NHL.

Inte helt oväntat får kampen om ”Årets rookie”-titeln i NHL påtagligt blågul prägel.

Elias Pettersson tog ju Nordamerika med storm när han under hösten nästintill på egen hand förvandlade Vancouver Canucks till ett lag att räkna med igen – och samtidigt etablerade sig Rasmus Dahlin, förstavalet vid draften i Dallas förra sommaren, omedelbart som storback i Buffalo Sabres.

Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin och Elias Pettersson.

Oddsen talar för att Elias vinner, hans genombrott hör till de senaste årens mest spektakulära, men helt chanslös är Rasmus inte. Att komma in i NHL och göra avtryck som back anses som det svåraste som finns.

Även Jordan Binnington, St. Louis Blues målvaktssensation, har röstats fram i samma kategori.

Blir svensktätt på galan

I och med att Elias och Rasmus nominerats står det klart att NHL Awards-galan på casinot Mandalay Bay i Las Vegas 19 juni blir rena monumentet över svensk hockeys storhet.

Sedan tidigare är Robin Lehner nominerad både för Vezina Trophy och Masterton, Victor Hedman för Norris Trophy och Henrik Lundqvist och Oliver Ekman-Larsson för King Clancy – ett pris för ledarskap och humanitära insatser.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM