Färjestads chockstart mot Växjö

Publicerad 2020-03-12

Växjö tvingades stänga ute fansen.

Men i det egna målet släppte man frikostigt in tre puckar – de första sju minuterna.

Färjestads Jesper Olofsson var glödhet och noterades för fyra mål innan perioden var över.

Den sista SHL-omgången spelas inför tomma läktare efter coronautbrottet och det stundande slutspelet är just nu uppskjutet i två veckor.

Färjestad tampas om topplaceringarna i tabellen och kom trots det ödsliga bortamötet med Växjö ut med stor energi.

Olofsson med tidigt hattrick

Redan efter 22 sekunder satte målfarlige Jesper Olofsson 1–0.

Samma Olofsson låg sedan bakom såväl 2–0 och 3–0 efter fem och sju minuters spel och nöjde sig inte med sitt hattrick.

Med en minut kvar av den första perioden fortsatte 27-åringen sin galna målshow, till 4–0 för gästerna.

– Det är lite sjukt faktiskt. De går in. Jag är verkligen i ett målstim nu, säger Olofsson i C More.

Vann målskillnadsfajt

Färjestad vann matchen med 7–4 och klättrade från fjärde till andra plats i tabellen. Olofsson gjorde även lagets sjunde mål – och alltså fem totalt.

Andraplatsen i tabellen knep Karlstadlaget med ett måls marginal före trean Rögle.

– Bra att vi gjorde många mål i dag, säger Olofsson.

Jesper Olofsson jublar efter ett av sina mål.