Kanonstart för Filip Forsberg på säsongen

Svenske stjärnan målskytt igen: ”En del att jobba på”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Filip Forsberg skjuter med skarp ammunition i år – redan från start.

Han satte fjärde målet för säsongen när Nashville sänkte Minnesota i natt.

– Hockeymässigt tycker jag att jag fortfarande har en del att jobba på, men det är klart att det känns bra att ha fått en sådan start, säger han till Sportbladet efter 4-2-segern.

Att döma av hur de startat årets grundserie vill regerande President’s Trophy-vinnarna från Nashville väldans gärna försvara sin titel, för de visar ingen pardon.

De har spelat sex matcher och vunnit fem – och sett ruggigt taggade ut medan de gjort det.

– Vi var dåliga i hemmapremiären mot Calgary men sedan tycker jag vi tagit oss i kragen och nu ser det onekligen riktigt hyggligt ut, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efter nattens seger hemma i Bridgestone Arena.

– Vi har börjat bra i nästan samtliga matcher, men ikväll tycker jag vi fortsatte spela riktigt fin hockey även i andra och tredje. Minnesota  tryckte på bra i slutet, men då var vi starka i egen zon.

”Bara störta på mål”

Filip har själv varit synnerligen skärpt under inledningen och satte sitt fjärde mål, på sex matcher, i ett friläge i andra perioden i natt.

– Kyle Turris bröt ett anfall på egen blå och  slog en suverän passning till på mig på offensiv blå. Så det var bara att störta på mål och jag fick till en bra avslutning, fortsätter ”Flipper”.

– Det är klart att det är skönt att ha fått en sådan start och att jag känner att målen sitter. Hockeymässigt tycker jag att jag fortfarande har en del att jobba på, men…ja, jag har ju hellre fyra mål än noll, he he.

Även Mattias Ekholm stod för en vacker fullträff i natt – sin andra för säsongen.

Laddar Matchöversikt
Säsongens tio bästa värvningar i NHL 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM