Publicerad 2015-03-09

Slutspelssviten lever för Färjestad.

Laget vann med 3-2 borta mot Brynäs efter förlängning.

– Det gick ganska snabbt, säger matchhjälten Anssi Salmela till C More.

Brynäs vann första play in-mötet med Färjestad trots underläge två gånger om. Det blev 4-3 till bortalaget i Karlstad i lördags.

Med andra ord var FBK tvungna att vinna i kväll, och pucken studsade verkligen deras väg inledningsvis.

Vackert ledningsmål

Efter knappt fem minuter hade Milan Gulas pucken i egen zon. Han gled fram några meter innan han drog in pucken diagonalt via sargen. Toni Rajala kom perfekt till vänster i offensiv zon och skickade in pucken mot Linus Persson som snyggt styrde in 1-0 till bortalaget.

Oskar Lindblom kvitterade för Brynäs innan perioden var över, men FBK tog ledningen igen några minuter in i den andra perioden. Tero Koskiranta gjorde 2-1, och resultatet såg ut att stå sig matchen ut.

Men Bill Sweatt kvitterade med dryga minuten kvar, han fixade 2-2 och förlängning efter 60 välspelade minuter i Gävle.

Salmela blev hjälte

Precis som i Karlstad blev det bortalaget som drog längsta strået. FBK kvitterade till 1-1 i play in-matchserien efter ett 3-2-mål från Anssi Salmela.

– Jag kom direkt från båset. Det gick snabbt, två sekunder senare fick jag pucken, säger Salmela.

Inför den här säsongen hade Färjestad gått till slutspel i 20 raka säsonger. I morgon kan det bli 21.