Uppdaterad 2016-10-12 | Publicerad 2016-10-11

Bruten powerplay-torka och seger med 2-1 i ett slutminutsdrama.

Men ändå är Djurgården utslagna i CHL. Kalpa går vidare med totalt 3-2.

– Spelar vi inte vår bästa hockey så åker vi ur, säger Robert Ohlsson i Eurosport.

I tvåmåls-underläge från start öppnade Djurgården hemmamötet med Kalpa piggt. Men efter att Alexander Urbom dragit på sig 2+2+10 för en holding och ett domarutbrott tog Kalpa över och i efterdyningarna till det kom även 0-1-målet.

– Det är för trögt överallt, det går för långsamt vi har inget tempo, analyserade Calle Ridderwall i Eurosport i första pausen.

Foppa: ”Katastrof på uppspelen”

Kanalens nya expert, Peter Forsberg, tyckte det största ansvaret låg på Dif-backarna.

– Det har varit katastrof på uppspelen, jag tycker lite synd om forwards, säger "Foppa".

Djurgården lyfte sig ordentligt i andra perioden och för ovanlighetens skull fick Hovet-publiken, för dagen blygsamma 756 åskådare, se ett powerplaymål. När Mikko Kuosa förvaltade en passning från Jusso Ikonen satte man Dif:s första powerplay-mål sedan 22 september till 1-1.

Tredje perioden tillhörde Djurgården men riktigt spännande blev det inte förrän de avslutande fyra minuterna när Kalpa drog på sig 2+2 minuters utvisning för hög klubba och Djurgården tog målvakten för spel sex mot fyra i jakt på både ett och två mål.

Slutminutsdrama

Det första fick man tidigt efter att Jeff Tambellini slagit in en puck efter ett Jusso Ikonen-skott men sedan lyckades man inte trycka in 3-1-målet som krävdes för förlängning.

Kalpa går vidare med 3-2 och Robert Ohlsson var missnöjd med lagets spel.

– Nu är vi ute, det är inte mer med det. Spelar vi inte vår bästa hockey så åker vi ur och sett över två matcher gör vi inte det, säger Dif-tränaren.

Seger men ändå uttåg gällde även för Skellefteå och Färjestad. 4-2 för Skellefteå hemma mot JYP räckte inte för att vända det tunga 0-4-underläge man hade med sig in i matchen. Och Färjestad vann hemma med 2-0 mot Liberec men totalt slutade matchserien ändå 3-4 till tjeckernas fördel.