Tingsryd rycker i toppen efter ännu en seger

Tingsryd avgjorde i tredje perioden och fortsätter imponera.

Mötet mellan årets två nykomlingar slutade med att ett av succélagen ryckte i toppen av Hockeyallsvenskan.

Tingsryd fortsatte att visa kalasform och slog Pantern med 2–1.

Såväl Tingsryd som Pantern har gått långt över förväntan det första året i Hockeyallsvenskan. Tingsryd hade inför kvällens match fem raka trepoängare och åtta segrar på nio matcher.

Nu kom ytterligare en.

Pantern skakade Taif

Alexander Ruuttu gjorde sitt sjunde mål när han gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Tingsryd var fram tills dess det laget som dominerade matchen, men när Pantern kvitterade i den andra perioden var serieledarna märkbart omskakade.

I slutet av matchen kom dock frälsningen i form av Markus Persson – som vackert satte 2–1.

– Jag är väldigt glad. Vi visste att Pantern är ett bra lag med både speed och tyngd. Jag är väldigt nöjd med tre poäng idag. Vi går efter ledorden "Inga ursäkter". Vi har haft långa bussresor, kommit hem på nätterna men det är ny match idag och det är jäkligt starkt att hitta ett sätt att vinna, igen, säger lagkaptenen Robin Olsson till Radiosporten.

Mora slog Björklöven

Tingsryd leder nu serien med fem poäng före AIK, som har en match mindre spelad. Pantern, på plats sju i tabellen, brottas med formen och har bara lyckats skrapa ihop en seger på de senaste sju matcherna.

Nya tabellåttan Mora bröt en tung hemmasvit när man slog Björklöven hemma med 4–2. Erik Flood satte två mål, sina första för klubben och Mora passerar därmed Björklöven i tabellen.