Elias Lindholms succé i nya klubben: ”Jag ska producera”

Svensken om framgångarna i Calgary Flames

Publicerad 2018-10-10

NEW YORK. Det ska vara en Elias i NHL den här hösten.

När inte unge Pettersson sprutar in mål är det istället Lindholm som excellerar med Calgary.

Han gjorde sitt tredje mål på lika många matcher när Flames nollade favoriten Nashville inatt.

– Det är kul att ha fått en sån start, men jag har också en ny roll och ska vara med och producera, säger han till Sportbladet efter 3-0-segern.

Efter fem säsonger med Carolina Hurricanes trejdades ju Elias Lindholm i somras till Calgary – och den flytten verkar ha gjort honom gott.

Redan i andra matchen, hemma mot Vancouver, gjorde han två mål – och i Nashville i natt prickade han alltså in ytterligare ett, i ett powerplay i första perioden, elegant framspelad av Johnny Gaudreau.

– Ja, det har gått bra, det är kul med allt nytt i ett annat lag och självfallet känns det skönt att det börjat såpass bra, säger han på telefon från Nashville.

”Lite lättare med Gaudreau...”

– Men jag har också en lite annan roll här och ska vara med och producera. I Carolina kastades jag runt rätt mycket, här har jag min fasta plats i en kedja med Johnny Gaudreau och Sean Monahan, i alla fall just nu, och det gör det lite lättare.

Samtidigt understryker den 23-årige gästriken att han mest är glad över att laget vinner - och segern i natt var onekligen tung.

Flames lyckades alltså nolla självaste Predators – i deras hemmapremiär.

– Det var en rätt jämn match, de hade en hel del skott men Mike Smith var grym i kassen och så tog vi hand om det framåt, fortsätter Elias.

– Det känns jäkligt bra. Det är viktigt att få vinna några matcher i början.

Den andre Elias – rookie-sensationen i Vancouver – gjorde ytterligare ett avtryck i protokollet under natten han också.

Assist för den andre Elias

Han stod för en assist – och landsmannen Alex Edler för två – i en bortamatch mot Carolina.

Det hjälpte dock inte. Hurricanes – som hör till de som startat årets grundserie allra starkast – vann med 5-3.

Ryska drafttvåan Andrej Svetjnikov gjorde mål – för andra matchen i rad.

Apropå ryska målskyttar hade Ilia Kovaltjuk innan LA Kings bortamatch mot Winnipeg i natt inte gjort ett NHL-mål sedan 25 april 2013.

Men för första gånga sedan återkomsten efter den fem år långa utflykten till KHL högg den 35-årige snipern till mot Jets.

Sex och en halv minut in i första perioden kom han störtade genom slottet och styrde in en fin passning från Drew Doughty.

Hemmalaget lyckades dock vända och vann tillställningen med 2–1.

Toronto Maple Leafs imponerande stort i sin 7-4-seger borta mot Dallas under natten.

Framförallt var Mitch Marner, Auston Matthews och John Tavares lysande. De senare svarade för två mål vardera och det betyder att de är uppe i sju respektive sex mål – på fyra matcher.

John Klingberg – som vinnlagt som att göra flera mål den här säsongen – sköt in ett av Dallas mål och Pär Lindholm hade en assist för Leafs.

Alex Wennberg var med två assist en av segerorganisatörerna när Columbus under natten sänkte Colorado med 5-2.

– Han blir bättre och bättre, jag gillade vad jag såg av ”Wenny” ikväll, säger coachen John Tortorella.

Carl Söderberg gjorde det ena av Avalanches mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se