Karlsson segrare i efterlängtad comeback

Hyllar Elias Pettersson: ”Väldigt bra hockeyspelare”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Efter en månad på fel sida sargen var Erik Karlsson tillbaka på isen i natt – och San Joses hemmamatch mot Elias Petterssons Vancouver hann inte pågå mer än knappt fyra minuter förrän han bokfördes för sin 41:a assist.

– Det kändes okej, men jag jobbar fortfarande på att komma tillbaka till min högsta nivå, säger stjärnbacken efter 3-2-segern.

Det hade gått på dagen en månad sedan han spelade sin senaste match när Erik Karlsson skrinnade ut på Sharktank-isen för nattens match mot Vancouver Canucks.

Men han föreföll inte mer ringrostig än en fabriksny Ferrari.

Redan efter tre minuter och 45 sekunder assisterade han till ett powerplay-mål inprickat av Timo Meier och sedan spelade han närapå 25 minuter, samtliga i det närmaste prickfria.

– Nja, jag vet inte säger, säger den småländske stjärnan när han en halvtimme efter slutsignalen intervjuas i Hockey Night in Canadas så kallade After Hours-show.

– Det kändes okej, men jag jobbar fortfarande på att komma tillbaka till min högsta nivå. Först och främst ska jag komma ordning efter den här skadan, det tar sin lilla tid.

Foto: Josie Lepe / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Det ser bra ut”

Hela Sharks stod för en gedigen insats och vann med 3-2. Joe Pavelski satte avgörande målet 13.06 in i tredje perioden.

– Det ser bra ut, jag ser verkligen fram emot att se vad vi kan göra i slutspelet i vår, fortsätter ”EK65”

– Vi har ett väldigt fint djup och är byggda för långa playoff-serier. Det ska bli spännande.

Hyllar Elias

Canucks stretade emot bra och visst, Elias Pettersson gjorde intryck även i den här matchen. Bland annat spelade han fram till Brock Boesers 2-2-mål i början av tredje perioden och var nära på att avgöra i slutminuten men träffade stolpen.

– Det är en väldigt bra hockeyspelare, berömmer Erik.

– Jag lärde känna honom under All Star-helgen och upptäckte att han verkligen har mycket i huvudet. Han kommer få en lång och framgångsrik karriär i den här ligan.

Se Petterssons solonummer här:

Vegas Golden Knights har svajat lite på slutet, men i natt gjorde de en kanonmatch och sopade till Nashville med 5-1 hemma i T-Mobile Arena.

Oscar Lindberg stod för en särskilt lyckad insats och noterades för både mål och assist.

Boston Bruins är i kanonform. De tog femte raka segern borta mot LA Kings i natt.

Alex Iafallo lyckades visserligen kvittera deras 2-1-ledning med mindre än fyra och en halv minut kvar, assisterad av Adrian Kempe, men drygt två minuter senare dunkade Charlie McAvoy in en ny ledningspuck och i slutsekunder satte Patrice Bergeron 4-2 i tom kasse också.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM